Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Merkel ως νησίδα σταθερότητας - Πώς η Καγκελάριος επιχειρεί να επανεφεύρει το προφίλ της

tags :
Bloomberg: Η Merkel ως νησίδα σταθερότητας - Πώς η Καγκελάριος επιχειρεί να επανεφεύρει το προφίλ της
Μέσα στο χειμώνα, η δυναμική της είχε αρχίσει να αποχωρεί
Να επανεφεύρει το προφίλ της ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου προσπαθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel. Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Bloomberg "τοποθετείται ως μια νηδίσα σταθερότητας ανάμεσα στη Ρωσία του Putin και τον ολοένα και πιο απρόβλεπτο Trump".
Μέσα στο χειμώνα, η δυναμική της είχε αρχίσει να αποχωρεί. Κάτι η στάση της απέναντι στο προσφυγικό και η "πολιτικη των ανοικτών πυλών", κάτι η επέλαση του λαϊκισμού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μέχρι το Φεβρουάριο "η Merkel φαινόταν εξουθενωμένη και μίζερη", γράφει το Bloomberg, θυμίζοντας πως σπεκούλαρε εναντίον της μερίδα του γερμανικού τύπου. Θα μπορούσε να οδηγήσει το κόμμα της στη νίκη; Είχε την δύναμη;
"Σήμερα η Merkel είναι και πάλι σε φόρμα", γράφει το Bloomberg. Η γερμανική οικονομία δυναμώνει, οι προσφυγικές ροές μειώνονται, και το CDU ξεπέρασε τους Σοσιαλδημοκράτες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. "Αλλά και διεθνώς, η δύναμη της Merkel ενισχύεται", γράφει το διεθνές πρακτορείο.
"Δυνατή πλέον κινείται στις εκλογές του Σεπτεμβρίου", προσθέτει. Έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, και ακόμη να υπερασπιστεί την εργασιακή ασφάλεια. Έχει ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και να κρατήσει ακέραιη την Ευρώπη μετά το Brexit. Και όπως συμπληρώνει το Bloomberg, ασκεί σοβαρή κριτική στον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης