Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Απάντηση Αναστασιάδη σε Akinci - Άλλοι ψάχνονται να βρουν αιτίες ή αιτιάσεις όχι εμείς

Κύπρος: Απάντηση Αναστασιάδη σε Akinci - Άλλοι ψάχνονται να βρουν αιτίες ή αιτιάσεις όχι εμείς
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα απαντήσει ο πρόεδρος Ανστασιάδης στις προκλητικές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Mustafa Akinci, ο οποίος τον κατηγορεί ότι δεν υπέβαλε εποικοδομητική πρόταση, αλλά προσπαθεί να τεθούν προϋποθέσεις για μια νέα συνάντηση στη Γενεύη.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν είναι πρόθεση του να εμπλακεί δημόσια σε διαπληκτισμούς και θα μιλήσει τη Δευτέρα, μετά το Εθνικό Συμβούλιο, σχολιάζοντας την απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη στην πρόταση που υπέβαλε, προσθέτοντας πως».
Σε γραπτή δήλωση ο Akinci προβάλλει τη θέση ότι η ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη «δεν προτείνει κάτι νέο στις συνομιλίες, αλλά επιβάλλει στην τουρκοκυπριακή πλευρά προϋποθέσεις για τη σύγκληση της νέας διάσκεψης στη Γενεύη».
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη».
Σύμφωνα με τον Akinci ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίζεται ότι κατάθεσε προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «δεν είναι δυνατόν να τηρήσει σιωπηλή στάση», ανέφερε.
Ο Akinci υποστήριξε ότι ο κ . Αναστασιάδης επιθυμεί στη Γενεύη να διευθετηθεί πρώτα από όλα το κεφάλαιο του εδαφικού.
Στη συνέχεια, είπε, θα συζητηθούν οι εγγυήσεις και η ασφάλεια.
«Αυτή η πρόταση, δεν συμβαδίζει με το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης