Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: O Schulz θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο του Macron - Επιθυμεί κι αυτός κοινό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη

Reuters: O Schulz θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο του Macron - Επιθυμεί κι αυτός κοινό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη
Ο ηγέτης του SPD, M. Schulz  είναι, ωστόσο, αντίθετος με τις προτάσεις Macron για ευρωομόλογα και αμοιβαίο χρέος
Ο βασικός αντίπαλος της Angela Merkel στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz είπε το Σάββατο 20/5 ότι θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο του Emmanuel Macron, που όπως υπενθυμίζει το Reuters ξεκίνησε ως αουτσάιντερ για να γίνει τελικά πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Schulz προσπαθεί να ξανακερδίσει το μομέντουμ μετά το σοκ της ήττας των Σοσιαλδημοκρατών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, που ήταν η τρίτη τους για το 2017 και δήλωσε ότι η νίκη του Macron έδειξε ότι ένα φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει.
"Θα κάνω ακριβώς το ίδιο, θέλουμε έναν δυνατό σφυγμό για την Ευρώπη και νέο ενθουσιασμό για την Ευρώπη" δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Frankfurter Allgmeine Zeitung, αντανακλώντας ουσιαστικά όσα είχε πει και ο Macron πριν τον δεύτερο γύρο με τη Le Pen.
O Schulz πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, που παραιτήθηκε για να ηγηθεί του SPD στη Γερμανία, συμφωνεί και με τις προτάσεις του Macron για κοινό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη, προκειμένου να γίνει κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αλλά απέκλεισε τα ευρωομόλογα και το να γίνει αμοιβαίο το χρέος, γιατί πολλοί Γερμανοί φοβούνται ότι έτσι θα αρχίσουν να χρεωκοπούν τα κράτη που αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις.
"Είναι μία διαμάχη του χθες που έχει τελειώσει" εξήγησε λακωνικά ο Schulz την αντίθεσή του με τα ευρωομόλογα.
"Από το να έχουμε διαμάχες για το αν θα γίνει αμοιβαίο το χρέος, είναι νομίζω προτιμότερο να προωθήσουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις" κατέληξε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.
O Macron και η Merkel συμφώνησαν την περασμένη Δευτέρα 15/5 να σχεδιάσουν έναν οδικό χάρτη για τη βαθύτερη ενσωμάτωση στην ΕΕ.
O Schulz είχε καταφέρει να ανεβάσει το SPD 10 μονάδες αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας του, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε και τώρα βρίσκεται σταθερά πίσω από τους Συντηρητικούς με 8-10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης