Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος στο κόμμα του επανεκλέγεται αύριο (21/5) ο Erdogan - Έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ

tags :
Πρόεδρος στο κόμμα του επανεκλέγεται αύριο (21/5) ο Erdogan  - Έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ
Σύμφωνα με τις πρόνοιες του προηγούμενου Συντάγματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μπορούσε να είναι μέλος πολιτικού κόμματος, κανόνας που ανατράπηκε στο δημοψήφισμα του Απριλίου 2017
Έκτακτο συνέδριο πραγματοποιεί αύριο (21/5/2017) το κυβερνόν κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) ένα μήνα μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Στο έκτακτο συνέδριο, το ΑΚΡ πρόκειται να επανεκλέξει νέο πρόεδρό του, τον μοναδικό υποψήφιο και επικεφαλής του τουρκικού κράτους, Recep Tayyip Erdogan.
Σύμφωνα με τις πρόνοιες του προηγούμενου Συντάγματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μπορούσε να είναι μέλος πολιτικού κόμματος, κανόνας που ανατράπηκε στο δημοψήφισμα του Απριλίου 2017.
Ο Erdogan  και ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Binali Yildirim,  ο οποίος έδωσε μάχη για τις συνταγματικές αλλαγές, θα απευθυνθούν στα μέλη του κόμματος στο συνέδριο.
Οι ομιλίες τους θα μεταδοθούν ζωντανά σε όλα τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια.
Στο συνέδριο, οι εκπρόσωποι του κόμματος όχι μόνο θα εκλέξουν τον ηγέτη τους, αλλά και τα συμβούλια του κόμματος.
Οι αντιπρόσωποι θα επιλέξουν μέλη της κεντρικής και της εκτελεστικής επιτροπής, του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου, του συμβουλίου εσωτερικής διακυβέρνησης και επιδιαιτησίας και του συμβουλίου πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας.
Υπό την ηγεσία του Erdogan, η σύνθεση των διαφόρων συμβουλίων καθώς και οι κορυφαίες θέσεις του κόμματος αναμένεται να αλλάξουν ριζικά ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών το 2019.
Λίγο μετά την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου τον Αύγουστο του 2014 και ενώ παρέδωσε τα ηνία του κόμματος στον τότε πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu σε έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ αποχαιρέτησε τα μέλη του κόμματος, αλλά πρόσθεσε ότι έφυγε με «την ελπίδα επανόδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης