Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες στη Μάλτα

tags :
Spiegel: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες στη Μάλτα
Η Μάλτα δελεάζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εταιρείες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως προκύπτει από τις χιλιάδες σελίδες εγγράφων τα οποία αξιολόγησε το γερμανικό περιοδικό
Φοροδιαφυγή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από μεγάλες εταιρείες μέσω εικονικών θυγατρικών επιχειρήσεων στη Μάλτα αποκαλύπτει το Spiegel.
Πασίγνωστες εταιρείες, όπως BMW, Bosch, BASF Lufthansa και Deutsche Bank, χρησιμοποιούν εικονικές θυγατρικές και υποκαταστήματα, προκειμένου να φοροδιαφύγουν
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, πολλές δεν αναφέρονται ούτε καν στον τηλεφωνικό κατάλογο, ούτε έχουν προσωπικό.
Τρεις εξ αυτών μοιράζονται μάλιστα το ίδιο κουδούνι, ενώ η Lufthansa διατηρεί 18 θυγατρικές στη χώρα-μέλος της ΕΕ, η οποία έχει μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο, με αποτέλεσμα άλλες χώρες-μέλη να έχουν απώλειες φορολογικών εσόδων δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Μάλτα δελεάζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εταιρείες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως προκύπτει από τις χιλιάδες σελίδες εγγράφων τα οποία αξιολόγησε το γερμανικό περιοδικό σε συνεργασία με το ερευνητικό δίκτυο «European Investigativ Collaborations» (EIC).
Το Spiegel αποκαλύπτει μάλιστα και τις επιλήψιμες πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν οι γερμανικές εταιρείες, των οποίων οι θυγατρικές καταφεύγουν στην Μάλτα για να φοροδιαφύγουν στη χώρα τους.
Στο ερευνητικό δίκτυο EIC περιήλθαν δύο πακέτα δεδομένων, τα οποία επιτρέπουν μια πληρέστερη εικόνα στο μαλτέζικο σύστημα ίδρυσης εταιρειών και αποκαλύπτουν τις μητρικές όσων έχουν εγκατασταθεί εκεί.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα είναι εγκατεστημένοι στη Μάλτα -μέσω θυγατρικών τους- μεγάλοι όμιλοι εταιρειών του δείκτη DAX της Φρανκφούρτης .
Συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία αναφέρει το Spiegel είναι οι γερμανικοί κολοσσοί BMW, BASF, Deutsche Bank, Puma, Merck και μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Bosch και η Rheinmetall.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης