Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Softbank και η Σαουδική Αραβία δημιούργησαν το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο με κεφάλαιο 93 δισ. δολαρίων

tags :
Η Softbank και η Σαουδική Αραβία δημιούργησαν το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο με κεφάλαιο 93 δισ. δολαρίων
Το νέο fund δήλωσε ότι θα επιδιώξει να αγοράσει μειοψηφικά και πλειοψηφικά  πακέτα μετοχών τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες επιχειρήσεις.
Δημιουργήθηκε επισήμως  το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο, υποστηριζόμενο από τον Ιαπωνικό όμιλο Softbank και το κύριο ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. 
Έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον  93 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σε τομείς τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική.
«Το επόμενο στάδιο της Επαναστατικής Πληροφορίας βρίσκεται σε εξέλιξη και η οικοδόμηση των επιχειρήσεων που θα το καταστήσουν δυνατό θα απαιτήσει πρωτοφανείς μακροπρόθεσμες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας», ανακοίνωσε το Softbank Vision Fund.
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Masayoshi Son, πρόεδρος της Softbank, που είναι ένας όμιλος επενδύσεων σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία, αποκάλυψε τα σχέδιά του για το ταμείο τον Οκτώβριο 2016 και έκτοτε έχει αποσπάσει δεσμεύσεις από μερικούς από τους πιο σημαντικούς πενδυτές στον κόσμο.
Το νέο fund ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αγοράσει μειοψηφικά και πλειοψηφικά  πακέτα μετοχών τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες επιχειρήσεις.
Θα επενδύσει τόσο σε αναδυόμενες επιχειρήσεις όσο και σε εδραιωμένες εδώ και δεκαετίες.
Αναμένει ότι θα αποκτήσει  πρόσβαση σε μακροπρόθεσμες επενδυτικές ευκαιρίες αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο.
Άλλοι τομείς στους οποίους επιθυμεί  να επενδύσει το Softbank Vision Fund είναι η υποδομή επικοινωνιών, η υπολογιστική βιολογία, οι επιχειρήσεις διαδικτυακών καταναλωτών και η χρηματοοικονομική τεχνολογία.
Σκοπεύει να διαθέσει κεφάλαια ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο και αναμένει να ολοκληρώσει τη συγκέντρωσή του σε έξι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης