Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Tillerson στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν: Σταματήστε άμεσα το πυραυλικό σας πρόγραμμα

tags :
Μήνυμα Tillerson στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν: Σταματήστε άμεσα το πυραυλικό σας πρόγραμμα
«Ελπίζουμε ότι αν ο Rouhani θέλει να αλλάξει τη σχέση του Ιράν με τον υπόλοιπο κόσμο, αυτές είναι μερικές από τις επιλογές που θα πρέπει να ακολουθήσει»
Την ελπίδα, πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, θα χρησιμοποιήσει τη δεύτερη θητεία  του προκειμένου να τερματίσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης και να δώσει τέλος στην στήριξη σε «τρομοκράτες», εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σαουδάραβα ομόλογό του στο Ριάντ, ο Tillerson έκανε επίσης γνωστό ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της για την απώθηση της Τεχεράνης  από τη Συρία και την Υεμένη, χώρες στις οποίες ΗΠΑ και Ιράν εμπλέκονται με διαφορετικά στρατόπεδα.
«Ελπίζουμε ότι αν ο Rouhani θέλει να αλλάξει τη σχέση του Ιράν με τον υπόλοιπο κόσμο, αυτές είναι μερικές από τις επιλογές που θα πρέπει να ακολουθήσει», πρόσθεσε ο Tillerson.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Ασίας, Adeil al - Jubbeir, σημείωσε ότι οι προεδρικές εκλογές του Ιράν είναι ένα εσωτερικό θέμα και κάλεσε την Τεχεράνη να τηρήσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τους βαλλιστικούς πυραύλους της και να σταματήσει να υποστηρίζει την «τρομοκρατία».
Ο Tillerson, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό και τη Σαουδική Αραβία, τόνισε, ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες ύψους 350 δισ. Δολαρίων μεταξύ των εταιρειών των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας κατά την πρώτη ημέρα του Trump στο Ριάντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης