Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημόσια κατάθεση θα δώσει ενώπιον της Γερουσίας ο πρώην διευθυντής του FBI, James Comey

Δημόσια κατάθεση θα δώσει ενώπιον της Γερουσίας ο πρώην διευθυντής του FBI, James Comey
Ο πρώην επικεφαλής του FΒΙ απολύθηκε από τον Donald Trump και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με παρεμβάσεις της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016
Ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ και σε δημόσια ακρόαση θα καταθέσει ο πρώην διευθυντής του FIB, James Comey, όπως έγινε γνωστό σήμερα (20/5/2017).
Ο πρώην επικεφαλής του FΒΙ απολύθηκε από τον Donald Trump και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με παρεμβάσεις της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016 αλλά και για τις διασυνδέσεις του  Αμερικανού προέδρου με Ρώσους αξιωματούχους.
Η κατάθεση του Comey θα δοθεί μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 29ης Μαΐου (σ.σ. ημέρα μνήμης για τους νεκρούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ).
Να σημειωθεί ότι το πρώτο ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, Donald  Trump στο εξωτερικό, στη Σαουδική Αραβία, συνοδεύτηκε από πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με την εν λόγω υπόθεση. 
Οι New York Times ανέφεραν ότι ο Trump είχε ζητήσει από τον Comey μια «δουλειά» σε μια ιδιωτική συνάντηση τον Μάιο 2017 στο Οβάλ Γραφείο με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov
Ο Λευκός Οίκος δεν αρνήθηκε τo δημοσίευμα, αλλά ανακοίνωσε ότι «η πραγματική ιστορία είναι ότι η εθνική μας ασφάλεια έχει υπονομευθεί από τη διαρροή ιδιωτικών και εξαιρετικά ταξινομημένων συνομιλιών».
Σε μια άλλη εξέλιξη, η Washington Post ανέφερε ότι ένας  αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κοντά στον Trump είναι πρόσωπο –«κλειδί» για τη διερεύνηση πιθανών δεσμών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Trump το 2016 και της Ρωσίας.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης