Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ικανοποιημένο το 62% των Γάλλων με τον Macron - Είναι από τους πιο δημοφιλείς Προέδρους

Reuters: Ικανοποιημένο το 62% των Γάλλων με τον Macron - Είναι από τους πιο δημοφιλείς Προέδρους
Tο 45% των Γάλλων εμπιστεύεται την ικανότητα του Macron για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας και το 36% εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό
Ευχαριστημένοι από το νέο τους πρόεδρο είναι στην πλειονότητα τους οι Γάλλοι οι οποίοι σε ποσοστό 62% βλέπουν θετικά τις πρώτες κινήσεις του στα Ηλύσια Πεδία.
Όπως σχολιάζει το Reuters, «ο Macron κατάφερε να φέρει τη δημοτικότητα του Προέδρου στα ίδια επίπεδα με τους προκατόχους του» θίγοντας τον απερχόμενο Hollande ο οποίος δυσκολεύτηκε.
Δημοσκόπηση της εταιρεία Ifop για λογαριασμό της γαλλικής Journal δείχνει ότι η δημοτικότητα του Hollande στην αρχή της προεδρικής του θητείας, ήταν στο 61% και του Sarkozy στο 65%.
Αντίθετα, τα ποσοστά του Jacques Chirac's δεν ξεπέρασαν το 51% στο διάστημα της επανεκλογής του το 2002 ενώ στην πρώτη του εκλογή το 1995 η δημοτικότητα του έφτασε μόλις στο 59%.
Ιδιαίτερα αγαπητός είναι και ο πρωθυπουργός του Macron, Edouard Philippe η δημοτικότητα του οποίου φτάνει στο 55% -στα ίδια, δηλαδή, επίπεδα με τους προκατόχους του.
Σε άλλη έρευνα της εταιρείας Elabe φαίνεται ότι το 45% των Γάλλων εμπιστεύεται την ικανότητα του νέου προέδρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας ενώ το 36% εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον νέο, συντηρητικό πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να προχωρήσει το συντομότερο στις μεταρρυθμίσεις για τα εργασιακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης