Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippe (πρωθ.Γαλλίας): Ο Macron έκοψε τον «γόρδιο δεσμό» του παλαιού κομματικού συστήματος

Philippe (πρωθ.Γαλλίας): Ο Macron έκοψε τον «γόρδιο δεσμό» του παλαιού κομματικού συστήματος
O Γάλλος πρωθυπουργός υποστηρίζει, πως η υπερκομματική στρατηγική του Macron, έστω και αν οδηγήσει στη διάλυση των παλαιών κομμάτων θέτει τις βάσεις για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού
Το παλαιό κομματικό σύστημα στη Γαλλία είχε φέρει τη χώρα σε αδιέξοδο και ο νέος πρόεδρος Emmanuel Macron έκοψε αυτόν τον «γόρδιο δεσμό», τονίζει σε συνέντευξή του ο Γάλλος πρωθυπουργός Edouard Philippe.
O Γάλλος πρωθυπουργός υποστηρίζει, πως η υπερκομματική στρατηγική του Macron, έστω και αν οδηγήσει στη διάλυση των παλαιών κομμάτων θέτει τις βάσεις για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.
«Τα δύο κόμματα που διαχειρίζονταν εναλλάξ τη Γαλλία, αποκλείσθηκαν από τον πρώτο γύρο.
Η δυσαρέσκεια των Γάλλων απέναντί τους είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεν είναι τα κόμματα που είναι νεκρά, αλλά οι συνήθειές τους, οι πρακτικές τους που είναι ξεπερασμένες και έχουν οδηγήσει σε καθίζηση και απολίθωση», σημειώνει ο Philippe σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα της Κυριακής».
Με στόχο την υποδειγματικότητα που έχει ζητήσει ο Macron, ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε χθες (20/5) τους δημότες του στη Χάβρη όπου διατέλεσε δήμαρχος από το 2010.
Με την παραίτησή του ευθυγραμμίζεται με τη θέληση του προέδρου κατά της πολυθεσίας.
Παράλληλα, για το ερχόμενο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (24/5) ετοιμάζει μια μέθοδο εργασίας, την οποία θα παρουσιάσει στα μέλη της κυβέρνησής του. Βασικοί άξονες της μεθόδου : συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα, εμπιστευτικότητα και υποδειγματικότητα.
«Θέλησή μας είναι να οργανώσουμε την επικοινωνία με τέτοιο τρόπο ώστε να μη τροφοδοτείται μια μόνιμη πολυλογία.
Όταν ένα πρόγραμμα βρίσκεται στην προπαρασκευαστική του φάση, κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιήσει τους τομείς που βρίσκονται ακόμα σε διαιτησία», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης