Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: O Erdogan επανεξελέγη με την απόλυτη πλειοψηφία στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

Τουρκία: O Erdogan επανεξελέγη με την απόλυτη πλειοψηφία στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
Το νέο Σύνταγμα παραχωρεί στους προέδρους  της χώρας το δικαίωμα να ανήκουν σε ένα πολιτικό κόμμα, ένα δικαίωμα που απολαμβάνουν οι τρεις πρώτοι πρόεδροι της Τουρκίας
Με τις ψήφους των 1.414 αντιπροσώπων ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Tayyip Erdogan επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατά το έκτακτο συνέδριο του πολιτικού αυτού σχηματισμού, σήμερα (21/5).
Έπειτα από τρία χρόνια και μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου 2017 για τις συνταγματικές υπερεξουσίες στον Τούρκο πρόεδρο, ο Erdogan επέστρεψε στην ηγεσία του κόμματός του, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που διεξήχθη στην Άγκυρα. 
Το νέο Σύνταγμα παραχωρεί στους προέδρους  της χώρας το δικαίωμα να ανήκουν σε ένα πολιτικό κόμμα, ένα δικαίωμα που απολαμβάνουν οι τρεις πρώτοι πρόεδροι της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της δημοκρατίας Mustafa Kemal Ataturk.
Στο συνέδριο, οι εκπρόσωποι του κόμματος όχι μόνο εξέλεξαν τον ηγέτη τους, αλλά και μέλη των συμβουλίων του κόμματος: την κεντρική επιτροπή και το εκτελεστικό συμβούλιο, το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο, το συμβούλιο εσωτερικής δημοκρατίας και επιδιαιτησίας και το όργανο  «πολιτικής ακεραιότητας και ηθικής».
Επίσης σημειώθηκαν αλλαγές στα άρθρα του καταστατικού του κόμματος.  Ο πρωθυπουργός Binali Yildirim θα αντιπροσωπεύει τον Erdogan σε ζητήματα καθημερινότητας.
Η αρχή «ένα έθνος, μία χώρα, μία κυβέρνηση, μία σημαία» προστέθηκε επίσης στο καταστατικό του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης,
Οι αντιπρόσωποι του κόμματος έδωσαν επίσης στο εκτελεστικό συμβούλιο την εξουσία να διαμορφώνει και να διαλύει τις οργανώσεις  του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης