Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Aμφισβητεί το αποτέλεσμα ο ηττημένος των εκλογών στο Ιράν - Υποστηρίζει ότι έγιναν παρατυπίες

Le Monde: Aμφισβητεί το αποτέλεσμα ο ηττημένος των εκλογών στο Ιράν - Υποστηρίζει ότι έγιναν παρατυπίες
O Εbrahim Raisi που πήρε 38% έναντι 57% του Hassan Rouhani ζητάει να γίνει έλεγχος για όλες τις περιπτώσεις παρατυπιών πριν και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας
Ο συντηρητικός υποψήφιος Ebrahim Raissi που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές της Παρασκευής (19/5) στο Ιράν, καταδίκασε τις παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ζητώντας επανεξέταση από το Συμβούλιο των Φρουρών, που ήταν επιφορτισμένο με την επίβλεψη της διαδικασίας, γράφει η Le Monde.
Σε μία επιστολή του την Κυριακή 21/5 προς τον αγιατολάχ Ahmad Janati, o Raisi ζήτησε ο επικεφαλής του Συνταγματικού Συμβουλίου των Φρουρών να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα, πριν εξεταστεί το αίτημα του Raisi να ελεγχθούν τυχόν παρατυπίες που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών.
"Δεν μπορώ να σωπάσω μπροστά σε αυτή την αδικία που έγινε κόντρα στο δίκιο των ανθρώπων" έγραψε συγκεκριμένα ο Raisi.
"Ως εκ τούτω ζητώ την επανεξέταση όλων αυτών των περιπτώσεων που υπήρξαν παρατυπίες, σύμφωνα με τον νόμο" καταλήγει η επιστολή του.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών πρόεδρος εκλέχθηκε ο Hassan Rouhani με το 57% των ψήφων, ενώ ο Ebrahim Raisi ήρθε δεύτερος με 38,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης