Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Ο εμπορικός προστατευτισμός των ΗΠΑ παραμένει βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Fitch: Ο εμπορικός προστατευτισμός των ΗΠΑ παραμένει βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει σε σημείωμά του ότι η επιβολή ποινικών τιμολογίων στις εισαγωγές των ΗΠΑ θα επηρεάσει περαιτέρω το ΑΕΠ της χώρας
Στο γεγονός ότι ο εμπορικός προστατευτισμός των ΗΠΑ παραμένει βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία αναφέρθηκε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, κατά την τελευταία του έκθεση που δημοσίευσε για την αμερικανική οικονομία.
Συγκεκριμένα, η Fitch ανέφερε ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι χώρες που κατευθύνονται άμεσα από την επιβολή ποινικών τιμολογίων στις εισαγωγές της χώρας θα βιώναν μεγαλύτερες απώλειες στο ΑΕΠ τους, τονίζοντας ωστόσο ότι η εν λόγω ρητορική δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα στην πράξη.
«Η έντονη ρητορική για τον εμπορικό προστατευτισμό που παρατηρήθηκε τόσο κατά της διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όσο και κατά τις πρώτες μέρες της θητείας του προέδρου Trump, δεν έχει μεταφραστεί μέχρι στιγμής σε επιθετικά μονομερή εμπορικά μέτρα από τις ΗΠΑ», υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, το αμερικανικό ΑΕΠ επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,7%, συνιστώντας την ασθενέστερη ανάπτυξή του κατά τα τελευταία τρία χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι η ρητορική της αμερικανικής κυβέρνησης δεν έχει μετουσιωθεί μέχρι στιγμής στην πράξη, η Fitch υπογραμμίζει ορισμένους παράγοντες λόγω των οποίων η προσέγγιση του Trump προς το ζήτημα εξακολουθεί να συνιστά σημαντικό κίνδυνο.
«Δεδομένης της έντασης του συναισθήματος κατά της παγκοσμιοποίησης την περίοδο των εκλογών, καθώς και της συνεχιζόμενης εστίασης των αμερικανών πολιτικών ιθυνώντων στη μείωση των διμερών εμπορικών ελλειμμάτων, η δυνατότητα μιας πιο αποδιοργανωτικής και μονομερούς αμερικανικής προσέγγισης, λιγότερο συμβατής με το υφιστάμενο παγκόσμιο πλαίσιο εμπορικής διακυβέρνησης, παραμένει ένας σημαντικός κίνδυνος», καταλήγει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης