Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 μηνών το ευρώ - Υποχωρεί η στερλίνα καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το Brexit

Σε υψηλά 6 μηνών το ευρώ - Υποχωρεί η στερλίνα καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το Brexit
Σταθεροποιείται το δολάριο με το βλέμμα στο ταξίδι Trump στην Μέση Ανατολή
Σε υψηλά έξι μηνών αναρριχήθηκε σήμερα 22/5 το ευρώ, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι το κοινό νόμισμα ήταν "πολύ αδύναμο". Το δολάριο σταθεροποιήθηκε σε στενό εύρος μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούλιο.
Το ευρώ σημείωσε άνοδο κατά 0,3%, φθάνοντας στα 1,1236 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου, αφού έπεσε στα 1,1162 δολάρια νωρίτερα. Το ευρώ είναι αδύναμο λόγω της πολιτικής της ΕΚΤ γεγονός που έχει κάνει τις γερμανικές εξαγωγές φθηνότερες, δήλωσε η Merkel.
Παρόλα αυτά, το δολάριο μπορεί να σημειώσει κέρδη αυτή την εβδομάδα, με το επίκεντρο της αγοράς να απομακρύνεται από την πολιτική αναταραχή των ΗΠΑ που την έστειλε χαμηλότερη την περασμένη εβδομάδα καθώς ο πρόεδρος Donald Trump επισκέπτεται τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την Bank of America-Merrill Lynch.
"Το ταξίδι του Trump θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες θετικές εξελίξεις απομακρύνοντας το ενδιαφέρον από τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με το FBI και τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα".



Η λίρα υποχώρησε κάτω από τα 1,30 δολάρια μετά την επιδείνωση της βρετανικής ρητορικής σχετικά με το Brexit Βρεξίτη και οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν μια νίκη για τον πρωθυπουργό Theresa May στις εκλογές τον Ιούνιο.
Η στερλίνα σημείωσσε απώλειες έναντι των κυριότερων νομισμάτων καθώς η τελευταία έρευνα της Opinium Research έδειξε ότι το Κόμμα Εργατικών Κόμματος της αντιπολίτευσης μείωσε τη διαφορά από το Συντηρητικό Κόμμα του Μάιο σε στις 13 μονάδες από 15 μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα.
Μια έρευνα YouGov στους Sunday Times έδειξε το κόμμα του Jeremy Corbyn εννέα μονάδες πίσω, την πρώτη φορά που είχε μονοψήφια διαφορά από τον Σεπτέμβριο.
Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε επίσης αφού ο υπουργός Brexit, David Deivs, δήλωσε ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν το νομοσχέδιο για την έξοδο από το μπλοκ υπερβεί τα 100 δισ. ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης