Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές - Στραμμένο σε Trump και Eurogroup το «βλέμμα» των επενδυτών

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές - Στραμμένο σε Trump και Eurogroup το «βλέμμα» των επενδυτών
Με απώλειες 0,26% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50, στις 3.577,70 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (22/05) οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές κράτησαν επιφυλακτική στάση απέναντι στο πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, αλλά και στο κρίσιμο Eurogroup που διεξάγεται στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50 έκλεισε κατά 0,26% χαμηλότερα, στις 3.577,70 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,39%, στις 7.499,75 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από μια ελαφριά πτώση της στερλίνας.
Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε κατά 0,15% χαμηλότερα, στις 12.619,46 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από μια απότομη πτώση στις μετοχές της Dialog Semiconductor.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα κέρδη του και στο κλείσιμο κατέγραψε απώλειες 0,03%, υποχωρώντας στις 5.322,88 μονάδες.
Οι επενδυτές κράτησαν επιφυλακτική στάση, έχοντας το «βλέμμα» στραμμένο στην επίσκεψη του Trump στο Ισραήλ, από όπου ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Ιράν να δώσει τέλος στην οικονομική και στρατιωτική στήριξη που παρέχει σε «τρομοκράτες και μαχητές», τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί στη χώρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άσκησε και η αβεβαιότητα γύρω από την έκβαση του σημερινού Eurogroup, όπου συζητείται το ζήτημα του ελληνικού χρέους και η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 6 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές είχαν την προσοχή τους στραμμένη και στο ευρώ, το οποίο «εκτοξεύθηκε» σήμερα σε υψηλά έξι μηνών, μετά τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι «πολύ αδύναμο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης