Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαρροή στην ΕΕ: Όλες οι χώρες πρέπει να υιοθετήσουν το ευρώ μέχρι το 2025 - Διαψεύδει ο Dombrovskis

Διαρροή στην ΕΕ: Όλες οι χώρες πρέπει να υιοθετήσουν το ευρώ μέχρι το 2025 - Διαψεύδει ο Dombrovskis
Χώρες της ΕΕ που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ είναι η Τσεχία, η Κροατία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία
Την πρόθεση των Βρυξελλών για την επέκταση του ευρώ σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ έως το 2025, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας αποκαλύπτει η Frankfurter Allgemeine.
Τα έγγραφα που έχει σην κατοχή της η Frankfurter Allgemeineπεριγράφει τις συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων της ΕΕ, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα Δευτέρα, για να προετοιμαστούν για μια επικείμενη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το μέλλον του ευρώ στις 31 Μαΐου.
Σύμφωνα με τον Frankfurter Allgemeine, οι συζητήσεις είχαν έναν στόχο την υποχρέωση όλων των μελών της ΕΕ να προσχωρήσουν στο ευρώ μέχρι το 2025.
Λίγο μετά τη δημοσίευση της διαρροής, αντικρούστηκε από την Επίτροπο της ΕΕ Valdis Dombrovskis, που συμμετείχε στη συνάντηση της Δευτέρας. Ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός σκοπός του σχεδίου είναι να "ολοκληρώσει" τη συνεργασία της ευρωζώνης, όχι να αναγκάσει τα κράτη μέλη να εισέλθουν στο κοινό νόμισμα.
"Φυσικά, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη μέλη να ενταχθούν μόλις εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο", ανέφερε ο Dombrovskis,  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Direkt.
Σύμφωνα με την ισχύουσα συνθήκη της ΕΕ, η Δανία θα είχε το δικαίωμα να μην συμμετάσχει σε μια «αναγκαστική» απόφαση.
Πρόσθετες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ είναι η Τσεχική Δημοκρατία, η Κροατία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης