Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mega deals 50 δισ. δολαρίων «έκλεισε» η Saudi Aramco με αμερικανικές επιχειρήσεις

Mega deals 50 δισ. δολαρίων «έκλεισε» η Saudi Aramco με αμερικανικές επιχειρήσεις
Μεταξύ των συμφωνιών, περιλαμβάνεται σχέδιο της Jacobs Engineering Group Inc. για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την Aramco
Συμφωνίες ύψους 50 δισ. δολαρίων με εταιρείες των ΗΠΑ έκλεισε το Σάββατο 20/5/2017, ο εθνικός πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco στο πλαίσιο των προσπαθειών για διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας πέρα από τις εξαγωγές πετρελαίου, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Amin Nasser.
Οι δηλώσεις του Nasser έγιναν σε διάσκεψη κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων των Η.Π.Α. και της Σαουδικής Αραβίας, που συνέπτιταν με την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Trump στο Ριάντ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το reuters ανακοίνωσε την υπογραφή ότι 16 συμφωνιών με 11 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων μνημονίων για κοινές επιχειρήσεις.
Στελέχη των επιχειρήσεων δήλωσαν νωρίτερα ότι πολλές από τις συμφωνίες θα περιλαμβάνουν σχέδια που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.
"Αναμένουμε οι συμφωνίες που υπογράφηκαν σήμερα (Σάββατο 20/5/2017) να δώσουν ώθηση στο διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών", δήλωσε ο Nasser, προσθέτοντας ότι η Aramco δαπανά σήμερα 6,5 δισ. δολάρια ετησίως για αγαθά και υπηρεσίες από προμηθευτές από τις ΗΠΑ.
Μεταξύ των συμφωνιών, περιλαμβάνεται σχέδιο της Jacobs Engineering Group Inc. για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την Aramco για τη διαχείριση επιχειρηματικών σχεδίων και ένα σχέδιο της McDermott International για τη μεταφορά ορισμένων από τις εγκαταστάσεις κατασκευής πλοίων από το Ντουμπάι σε μια νέα ναυπηγική ζώνη που η Aramco θα κατασκευάσει εντός της Σαουδικής Αραβίας.
Οι κορυφαίοι παράγοντες της οικονομικής πολιτικής της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του κυριότερου ταμείου κρατικών επενδύσεων της χώρας σχεδιάζουν τη δημιουργία νέων κανόνων εντός 12 μηνών που θα διευκολύνουν τις άμεσες επενδύσεις ξένων εταιρειών.
«Θέλουμε οι ξένες εταιρείες να "δουν" τη Σαουδική Αραβία ως πλατφόρμα για τις εξαγωγές προς άλλες αγορές», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης