Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taz: Macron και Gabriel επιμένουν για ελάφρυνση του χρέους – Μόνο ο Schauble διαφωνεί

tags :
Taz: Macron και Gabriel επιμένουν για ελάφρυνση του χρέους – Μόνο ο Schauble διαφωνεί
Εάν το Eurogroup δεν δώσει το πράσινο φως μέχρι το καλοκαίρι η Αθήνα θα χρεοκοπήσει, αναφέρει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα
«Ουδείς λόγος για τα χρέη», είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου στην Tageszeitung. «Ο Εμανουέλ Μακρόν το θέλει, ο Γκάμπριελ το θέλει: η Αθήνα πρέπει να ανακουφιστεί.
Μόνο ο Schauble επιμένει», γράφει χαρακτηριστικά η TAZ, παίρνοντας αφορμή από τη συνάντηση του Wolfgang Schauble με το νέο Γάλλο ομόλογό του Bruno Le Maire στο Βερολίνο, κατά την οποία συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου οι δύο υπουργοί συνομίλησαν σε χαλαρό και φιλικό κλίμα, ωστόσο «οι πολιτικές αβρότητες κάλυψαν μόνο φευγαλέα μια θεμελιώδη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ του W. Schauble από τη μια πλευρά και του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και του Γερμανού υπ. Εξ. Sigmar Gabriel από την άλλη πλευρά.
Οι δύο τελευταίοι ζητούν μια ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα», άποψη που σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται ο Schauble, επαναλαμβάνοντας ότι για κάτι τέτοιο απαιτείται κοινοβουλευτική εντολή.
Κλείνοντας η TAZ σημειώνει αναφορικά με τη στάση Schauble:
«Εάν παραμείνει στη δική του απόλυτη θέση, τα περιθώρια θα στενέψουν για την Ελλάδα.
Διότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως φρέσκο χρήμα.
Τον Ιούλιο πρέπει να εξοφλήσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εάν το Eurogroup δεν δώσει το πράσινο φως μέχρι τότε, η Αθήνα θα χρεοκοπήσει» καταλήγει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης