Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάντσεστερ: Τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS με 22 νεκρούς, 59 τραυματίες - Νεκρή η 8χρονη Κύπρια

Μάντσεστερ: Τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS με 22 νεκρούς, 59 τραυματίες  - Νεκρή η 8χρονη Κύπρια
Για έναν δράστη κάνουν λόγο οι Αρχές
(upd2) Στους 22 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε αργά χθες το βράδυ (22/5) το Μάντσεστερ της Μ.Βρετανίας ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande στο κλειστό στάδιο Manchester Arena.
Σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές οι τραυματίες ανέρχονται σε 59.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.
Μεταξύ των θυμάτων της αποτρόπαιης επίθεσης φαίνεται ότι βρίσκεται και ένα 8χρονο κοριτσάκι κυπριακής καταγωγής.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Κρις Ρούσου ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή.
Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του παιδιού.
Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του.
Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.
Ενας 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Όπως ανέφερε ο Ian Hopkins, επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, εκτιμάται πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας, ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ότι πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δράστης ήταν μόνος ενώ συνέστησε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να επαγρυπνούν.
Ο Hopkins υποστήριξε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά ενώ δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν Βρετανός.
Στον απόηχο αυτής της επίθεσης, την οποία οι Αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική, συνέρχεται σήμερα το πρωί στο Λονδίνο έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας υπό την πρωθυπουργό Theresa May, η οποία και αυτή με τη σειρά της έκανε λόγο για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση».
Η έκρηξη έγινε στις 22:30 το βράδυ (τοπική ώρα) στο φουαγιέ του σταδίου προκαλώντας πανικό σε γονείς και παιδιά.
Αυτόπτες μάρτυρες εκφράζουν με βεβαιότητα την άποψη ότι άκουσαν έκρηξη βόμβας, ότι ακούστηκε μια έκρηξη, μετά λάμψη και φωτιά που τράνταξαν όλο το κτήριο.
Μέχρι στιγμής τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ δεν έχουν γίνει και συλλήψεις.
Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση αυτή ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση ενώ ήδη έχει ανακοινώσει πως σήμερα θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Manchester καθώς όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.
Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.
Η έκρηξη έγινε λίγες εβδομάδες από τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας.
Τον Μάρτιο, ένας βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.

Theresa May: Έρχονται δύσκολες μέρες - Γνωρίζουμε τον δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ

«Έρχονται δύσκολες μέρες. Θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών και των ανθρώπων στο Μάντσεστερ», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May, στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια συναυλίας το βράδυ της Δευτέρας.
«Το επίπεδο της απειλής παραμένει υψηλό.
Εντός της ημέρας θα επισκεφθώ το Μάντσεστερ», ανέφερε η May, σημειώνοντας ότι η  προεκλογική καμπάνια στη Βρετανία έχει ανασταλεί.
«Χτες είδαμε τη χειρότερη όψη της ανθρωπότητας αλλά και την καλύτερη χάρη στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη.
Έρχονται δύσκολες μέρες.
 Θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών και των ανθρώπων στο Μάντσεστερ
Ο δικός μας τρόπος ζωής θα επικρατεί πάντα», υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, οι αρχές γνωρίζουν τον δράστη, αναζητούν συνεργούς και θεωρούν το συμβάν τρομοκρατική επίθεση, γεγονός που την καθιστά την πιο αιματηρή επίθεση στη Βρετανία μετά την επίθεση του Ιουλίου του 2005 όταν 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Trump για επίθεση στο Manchester: Τέλος η ανοχή σε αυτό το διαρκές αιματοκύλισμα

Την αλληλεγγύη του στη Μ. Βρετανία για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester, το οποίο άφησε πίσω του 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βηθλεέμ του Ισραήλ όπου και πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
«Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας στο βρετανικό λαό.
Τόσοι όμορφοι και αθώοι νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν από αποτυχημένους (losers).
Δεν θα τους αποκαλέσω τέρατα, γιατί θα τους άρεσε αυτός ο όρος.
Θα πίστευαν ότι είναι ένας ωραίος χαρακτηρισμός.
Θα τους αποκαλώ από εδώ και πέρα, αποτυχημένους, γιατί αυτό είναι.
Και θα έχουμε σύντομα περισσότερα για αυτούς, να το θυμηθείτε.
Η κοινωνία δεν μπορεί να επιδείξει άλλη ανοχή σε αυτό το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα.
Αυτή η αισχρή ιδεολογία πρέπει να εξαφανιστεί» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

  







Photo published for Massive Emergency Services Response After 'Explosions' Heard At UK Concert




(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 23 Μαίου 02:45)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης