Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Reuters: Αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν στον απόηχο του Eurogroup 
Στην εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά ομόλογα στον απόηχο της χθεσινής (22/5/2017) συνεδρίασης του Eurogroup αναφέρεται το Reuters επικαλούμενο και σχετικές δηλώσεις αναλυτών.
Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ελληνικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 37 μονάδες βάσης στο 5,90%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 17 μονάδες βάσης.
«Ελεγχόμενη» επιδείνωση καταγράφεται στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά το ναυάγιο στο χθεσινό (22/5/2017) Eurogroup.
«Πρόκειται για μία αντίδραση στις λαθεμένες προσδοκίες, οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί από τον Τύπο και την κυβέρνηση» σχολιάζει υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής τράπεζας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
«Η επίτευξη μίας συμφωνίας για το χρέος είναι πολύ περίπλοκη» σημειώνει ο Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος εκτιμά ότι «οι προσδοκίες για λύση στο χθεσινό Eurogroup ήταν πολύ αισιόδοξες».
«Δεδομένου του πώς έχουν εξελιχθεί οι διαπραγματεύσεις στο παρελθόν, ακόμη μία καθυστέρηση δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη.
Αλλά αυτή τη φορά όμως, οι προσδοκίες ήταν υψηλές, καθώς η Ελλάδα είχε εγκρίνει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα» τονίζει από την πλευρά του, ο Benjamin Schroeder, αναλυτής της ING.
Επισημαίνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, χάρη στις προοπτικές περί «λευκού καπνού», οι αποδόσεις των ομολόγων είχαν υποχωρήσει κάτω του 5% -το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης