Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Στους 225 οι συνολικοί νεκροί από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού

tags :
Συρία: Στους 225 οι συνολικοί νεκροί από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε ότι κατά τον τελευταίο μήνα υπήρξε μεγάλη κλιμάκωση των επιθέσεων
Στους 225 ανέρχεται ο αριθμός των αμάχων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στη Συρία λόγω των πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών του Διεθνούς Συνασπισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/5) το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νεκρών που έχει καταγραφεί σε διάστημα 30 ημερών από τότε που ξεκίνησαν οι εκστρατείες του Συνασπισμού το 2014.
Συγκεκριμένα, οι επιδρομές αφορούν την περίοδο μεταξύ 23 Απριλίου με 23 Μαΐου, με το Παρατηρητήριο να τονίζει ότι ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν 44 παιδιά και 36 γυναίκες.
«Ο τελευταίως μήνας των επιχειρήσεων είχε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών πολιτών από τότε που ο Συνασπισμός ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Rami Abdel Rahman, για να προσθέσει ότι «υπήρξε μία πολύ μεγάλη κλιμάκωση».
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις του Συνασπισμού ανέρχεται στα 1.481 άτομα, εκ των οποίων τα 319 είναι παιδιά, με το Πεντάγωνο μάλιστα να εκδίδει πρόσφατα ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει τα συλληπητήριά του απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης