Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει τη δήλωση του ΟΗΟ η Β. Κορέα - Κάνει λόγο για «ακλόνητη εχθρότητα» εναντίον της

Απορρίπτει τη δήλωση του ΟΗΟ η Β. Κορέα - Κάνει λόγο για «ακλόνητη εχθρότητα» εναντίον της
Η Βόρεια Κορέα απέρριψε κατηγορηματικά τη δήλωση του Ο.Η.Ε. για την καταδίκη της τελευταίας εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάγκ, και στην οποία γίνεται λόγος για ενίσχυση των κυρώσεων εναντίον της.
Σε ομόφωνη δήλωσή του, την οποία υποστήριξε και η Κίνα που είναι σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χθες Δευτέρα τη δοκιμή, την Κυριακή, ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Pukguksong-2.
Απείλησε επίσης την Πιονγκγιάνγκ με ενίσχυση των κυρώσεων.
Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών απέδωσε αυτή τη δήλωση «στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους ακολούθους τους.
Κατατρύχονται από την ακλόνητη εχθρότητα και αποστροφή τους».
«Είναι απολύτως γελοίο να τους βλέπουμε να επικρίνουν το ελάχιστο μέτρο αυτοάμυνας της Βόρειας Κορέας», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ανακοίνωση».
Νωρίτερα ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης Jo Jong Col είχε δηλώσει στη Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για τον Αφοπλισμό, που διεξάγεται στη Γενεύη, πως οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας είναι νόμιμες ενέργειες αυτοάμυνας «από μια πλήρως πυρηνική δύναμη» και δεν είναι αντίθετες στο διεθνές δίκαιο.
«Είναι η εχθρική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και τα κοινά επιθετικά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, οι πυρηνικές απειλές και η στρατιωτική ενίσχυση γύρω από την κορεατική χερσόνησο που επιδεινώνουν πραγματικά την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και την περιοχή και που αναγκάζουν την DPRK (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) να ενισχύσει επίσης την πυρηνική αποτροπή της», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης