Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netflix: Μετά από 15 χρόνια η αξία της έχει ανέβει σχεδόν 22.000%

tags :
Netflix: Μετά από 15 χρόνια η αξία της έχει ανέβει σχεδόν 22.000%
Η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης για μετοχές της Netflix ήταν στις 23 Μαΐου 2002, μετά την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας, η οποία αποτιμήθηκε στα 15 δολάρια ανά μετοχή στις 22 Μαΐου
Η εμπορική αξία της Netflix ήταν στα 300 εκατ. δολάρια, όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο πριν από 15 χρόνια.
Σήμερα είναι ένας γίγαντας αξίας 68 δις. δολαρίων, παρέχοντας υπηρεσίες video streaming, φτάνοντας το σύνολο του ενός δισεκατομμυρίου ωρών την εβδομάδα σε όλο τον κόσμο.
Το ταξίδι μονό εύκολο δεν ήταν εύκολο και δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί..
Η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης για μετοχές της Netflix ήταν στις 23 Μαΐου 2002, μετά την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας, η οποία αποτιμήθηκε στα 15 δολάρια ανά μετοχή στις 22 Μαΐου.
Στην αρχή ήταν μία εταιρεία για ενοικιάσεις blockbuster κινηματογραφικών ταινιών, προσελκύοντας 600.000 συνδρομητές με μία αυξητική τάση.
"Το κομμάτι οικιακής ψυχαγωγίας στο σπίτι περνάει μια γρήγορη μετάβαση από το VHS σε DVD", ανέφερε η Netflix στην τρίτη παράγραφο του ενημερωτικού δελτίου της IPO.
Η επόμενη "γρήγορη μετάβαση στην τεχνολογία" για την αγορά δεν ήταν μακριά, και η Netflix βοήθησε να ηγηθεί του δρόμου.
Καθώς οι εταιρείες όπως η Apple άρχισαν να πωλούν ηλεκτρονικές εκδόσεις δημοφιλών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, η Netflix ξεκίνησε μια υπηρεσία streaming με μικρή ποικιλία περιεχομένου απευθείας στους καταναλωτές το 2007.
Όταν ο συνιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος Reed Hastings παρουσίασαν στην Apple την πρώτη εφαρμογή iOS της Netflix για το iPhone 4 το 2010, η υπηρεσία streaming της εταιρείας ήταν ακόμα δωρεάν για συνδρομητές.
Η υιοθέτηση από μια γενιά χρηστών κινητής τηλεφωνίας της Apple αποδείχθηκε ένα σημείο ανατροπής:
Περισσότεροι θεατές έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο Netflix μέσω της υπηρεσίας streaming παρά μέσω της αλληλογραφίας για πρώτη φορά εκείνο το έτος.
Η αγορά μετατοπίστηκε γρήγορα προς τις υπηρεσίες streaming με μηνιαίες συνδρομές όπως το iTunes της Apple.
Το Netflix έγινε ξαφνική δύναμη στην παροχή περιεχομένου, αλλά και στη Wall Street.
Οι μετοχές της Netflix αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13.000% από την είσοδο της και πάνω από 1.400% προς το τέλος του έτους το 2011.
Η Netflix έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς που προσεγγίζει τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερο από τα 309 εκατ. δολάρια κατά την είσοδο της.
Κατά το τελευταίο πλήρες έτος πριν από τη δημοσίευσή της, η Netflix ανακοίνωσε απώλειες ύψους 38,6 εκατομμυρίων δολαρίων για έσοδα ύψους 75,9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πέρυσι (2016) η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 186,7 εκατομμυρίων δολαρίων για έσοδα ύψους 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά την ανακοίνωση του ορόσημου των 100 εκατομμυρίων μελών σε μια επιστολή προς τους επενδυτές τον περασμένο μήνα, ο Hastings και η εκτελεστική ομάδα υπέγραψαν με μια σύντομη δήλωση που δείχνει ότι είναι περήφανοι για το πόσο έχουν έρθει, αλλά συνειδητοποιούν ότι έχουν ακόμη πολύ δρόμο.

"Είναι ένα καλό ξεκίνημα", έγραψαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης