Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγαλύτερη τράπεζα του Αζερμπαϊτζάν ξεκινά την αναδιάρθρωση του χρέους

tags :
Η μεγαλύτερη τράπεζα του Αζερμπαϊτζάν ξεκινά την αναδιάρθρωση του χρέους
Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε στους επενδυτές την Τρίτη (23 Μαΐου 2017), θα είναι δεσμευτικό για όλους τους επενδυτές
Η Διεθνής Τράπεζα του Αζερμπαϊτζάν, ο μεγαλύτερος δανειστής της χώρας, παρουσίασε στους επενδυτές ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ανταλλαγή χρέους ύψους 3,3 δις. δολαρίων σε κρατικά ομόλογα, σε μια προσπάθεια διάσωσης της τράπεζας μετά την υποχώρηση της νωρίτερα αυτό το μήνα.
Οι μεγάλοι πιστωτές έλαβαν την επιλογή να λάβουν νέα κρατικά ομόλογα διαφόρων χρονικών ορίων, μία δόση μειωμένη κατά 20%.
Οι κάτοχοι δανείων μικρής εξασφάλισης δέχθηκαν την προσφορά ενός νέου δωδεκάμηνου κρατικού ομολογιακού δανείου με 50% κούρεμα.
Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε στους επενδυτές την Τρίτη (23 Μαΐου 2017), θα είναι δεσμευτικό για όλους τους επενδυτές εάν οι πιστωτές που αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του χρέους το υποστηρίξουν.
Η τράπεζα σταμάτησε τις πληρωμές του χρέους της και άρχισε τις αναδιαρθρώσεις με τους πιστωτές νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά από μια οικονομική κρίση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία που προκλήθηκε από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, που ώθησε την τράπεζα στο χείλος της κατάρρευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης