Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με το νόμο στο Χονγκ Κονγκ η Uber μετά από επιχείρηση των αρχών

tags :
Αντιμέτωπη με το νόμο στο Χονγκ Κονγκ η Uber μετά από επιχείρηση των αρχών
Οι οδηγοί συνελήφθησαν μετά από μυστική επιχείρηση, με την υποψία ότι μεταφέρουν επιβάτες με μίσθωση χωρίς να έχουν ασφάλιση τρίτων για τα αυτοκίνητά τους
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε επιχείρηση που εξαπέλυσε την Τρίτη (23 Μαΐου 2017) συλλαμβάνοντας 21 οδηγούς της Uber, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εργάζονται για την εταιρεία που καλπάζει στις ασιατικές αγορές.
Η Uber, αντιμετωπίζει παρόμοια περίπτωση για δεύτερη φορά στο Χονγκ Κονγκ.
Οι οδηγοί συνελήφθησαν μετά από μυστική επιχείρηση, με την υποψία ότι μεταφέρουν επιβάτες με μίσθωση χωρίς να έχουν ασφάλιση τρίτων για τα αυτοκίνητά τους, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Lau Tat-fai.
Ο Lau δήλωσε ότι οι 20 άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 21 έως 59 ετών τέθηκαν υπό κράτηση και τα οχήματα τους κατασχέθηκαν.
"Θα ήθελα να τονίσω ότι η αστυνομία συνεχίζει τις ενέργειες επιβολής της νομοθεσίας και δεν μπορώ να αποκλείσω τη δυνατότητα περισσότερων οδηγών να συλληφθούν", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο Lau, ο οποίος δεν ανέφερε ρητά την Uber, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε «βοηθούσε ή υποκίνησε» οδηγούς θεωρείται νομικά υπεύθυνος.
Κάλεσε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν smartphones να κάνουν κλήσεις για να βεβαιωθούν ότι οι οδηγοί έχουν τις σωστές άδειες ενοικίασης οχημάτων.
"Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την αστυνομική επιχείρηση σήμερα, είμαστε μαζί με τους 21 οδηγούς" δήλωσε η Uber σε δήλωση, προσθέτοντας ότι θα τους βοηθήσει και θα τους παράσχει κάθε νομική υποστήριξη.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι διαθέτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο που ανταποκρίνεται στις νομικές απαιτήσεις του Χονγκ Κονγκ και καλύπτει έως και 100 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (12,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).
"Το Χονγκ Κονγκ είναι μια διεθνής πόλη γνωστή για τις καλές της σχέσεις με τις παγκόσμιες οικονομικές τάσεις και τις νέες τεχνολογίες, αλλά οι τρέχοντες κανονισμοί για τις μεταφορές δεν συμβαδίζουν με την καινοτομία", αναφέρει η ανακοίνωση.
Τον Μάρτιο, ένα δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ καταδίκασε πέντε οδηγούς της Uber με τις ίδιες κατηγορίες και τους επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.284 δολ. αφού συνελήφθησαν από μυστικές αστυνομικές αρχές.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στους πέντε οδηγούς, των οποίων οι ποινές ανεστάλησαν μετά την άσκηση έφεσης.
Το 2015, η αστυνομία έψαξε τα γραφεία του Uber στο Χονγκ Κονγκ και κατέσχεσε υπολογιστές και έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης