Τελευταία Νέα
Διεθνή

O αμερικανός ΥΠΟΙΚ προβλέπει εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός του 2017

O αμερικανός ΥΠΟΙΚ προβλέπει εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός του 2017
Ο Αμερικανός υπουργός απευθύνθηκε και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα, τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιδοτεί τις πολιτείες με κρατικές/τοπικές φορολογικές ελαφρύνσεις
Η αμερικανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει τη φορολογική μεταρρύθμιση εντός του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Steven Mnuchin, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει και το ηθικό του εγχώριου επενδυτικού κοινού.
Επίσης, ο κ. Mnuchin ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του Donald Trump δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει ένα φορολογικό σχέδιο που θα κοστίσει 5 τρισ. και άνω στον αμερικανικό λαό, την επόμενη 10ετία.
Ο Αμερικανός υπουργός απευθύνθηκε και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιδοτεί τις πολιτείες με κρατικές/τοπικές φορολογικές ελαφρύνσεις.
Υπενθυμίζεται πως η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση πρότεινε πριν από περίπου δύο μήνες φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον, για τις επιχειρήσεις των Η.Π.Α., ενώ σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση των μερισμάτων στις εισηγμένες θα διαμορφώνεται στο 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης