Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Μη ελκυστικές οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας όταν θα βγει στις αγορές

Pimco: Μη ελκυστικές οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας όταν θα βγει στις αγορές
H τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν με την έκδοση 5ετούς ομολόγου το 2014
Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην αγορά ομολόγων η Pimco μειώνει την έκθεσή της στα ελληνικά ομόλογα, ενώ είναι απίθανο να ενδιαφερθεί για νέα ελληνικά ομόλογα όταν η Ελλάδα ξαναβγει στις αγορές.
Η Ελλάδα σχεδίαζε την έξοδό της στις αγορές μετά από τρία χρόνια νέσα στον Ιούλιο, ωστόσο οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών της για την ελάφρυνση του χρέους, βάζουν στον πάγο προς το παρόν την έκδοση νέων ελληνικών ομολόγων αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του.
«Έχουμε κάποια ανοίγματα σε ορισμένες κεφάλαια αλλά δεν Γενικά σε όλη την επιχείρηση ... Δεδομένου ότι οι τιμές-έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι, εμείς-να-έχουν Μείωση των ανοιγμάτων αυτών», δήλωσε ο Andrew Bosomworth.
Η PIMCO είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους της πενταετούς ομολόγου της Ελλάδας που εκδόθηκε το 2014 σύμφωνα με πληροφορίες από το Thomson Reuters'.
«Μέχρι τη στιγμή που η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, κατά πάσα πιθανότητα οι αποδόσεις δε θα είναι σε ελκυστικά επίπεδα», δήλωσε ο Bosomworth της Pimco.
H τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν με την έκδοση 5ετούς ομολόγου το 2014, ένα χρόνο πριν από την βύθιση σε κρίση της χώρας λόγω της τεταμένης αντιπαράθεσης των δανειστών με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης