Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τί περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Trump - Αυξήσεις στις στρατιωτικές δαπάνες

tags :
Τί περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Trump - Αυξήσεις στις στρατιωτικές δαπάνες
Το σχέδιο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου προβλέπει μείωση δαπανών 46,54 δισ. δολαρίων στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό
Παρά το γεγονός ότι η πρόταση Trump για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, ωστόσο υπολείπεται από τα ποσά που είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.
O Trump επιδιώκει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά στα 54 δισ. δολάρια στα 603 δισ. δολάρια.
Σε αυτά περιλανβάνονται η χρηματοδότηση για τα πυρηνικά όπλα από το Υπουργέιο Ενέργειας.
Το σχέδιο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου προβλέπει μείωση δαπανών 46,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τον αγροτικό τομέα μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι μεγαλύτερες μειώσεις προβλέπονται στην υποστήριξη που λαμβάνουν οι αγρότες με την μορφή των επιχορηγήσεων στην ασφάλιση των καλλιεργειών, αλλά και την επιβολή πλαφόν στις πληρωμές τους.
Παράλληλα, προβλέπεται η μείωση των ομοσπονδιακών δαπανών κατά 29% για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του υπουργείου των Εξωτερικών, της χρηματοδότησης διπλωματικών δράσεων, αλλά και προγραμμάτων διεθνούς βοήθειας.
Ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει την πώληση ποσοστού 50% των πετρελαϊκών αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν οι ΗΠΑ, αλλά και το άνοιγμα -μέχρι σήμερα- προστατευμένων περιοχών της Αλάσκας στις πετρελαϊκές γεωτρήσεις, μέσα σε ορίζοντα 10ετίας για τον ισοσκελισμό των δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης