Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (EKT): Δεν χρειάζεται να αλλάξει η καθοδήγηση των αρνητικών επιτοκίων

tags :
Coeure (EKT): Δεν χρειάζεται να αλλάξει η καθοδήγηση των αρνητικών επιτοκίων
«Τα αρνητικά επιτόκια ήταν ένα αποτελεσματικό εργαλείο νομισματικής πολιτικής», δηλώνει το εκτελεστικό μέλος της κεντρικής τράπεζας
Τα αρνητικά επιτόκια ήταν ένα αποτελεσματικό εργαλείο νομισματικής πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η καθοδήγησή της σχετικά με τη χρήση τους, δήλωσε σήμερα (23/05) ο Benoit Coeure, εκτελεστικό μέλος της κεντρικής τράπεζας.
Ελπίζοντας να αναζωπυρώσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη μετά την αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού, η ΕΚΤ έχει μειώσει τα βασικά επιτόκια κάτω από το μηδέν και αγοράζει μηνιαίως ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ - μια πολιτική προσέγγιση που έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτού του έτους.
«Όταν τα επιτόκια είναι αρνητικά, κάποιοι παραπονούνται, πιστεύουμε ότι συνέβαλαν σαφώς συνολικά στην αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Coeure σε συνέδριο στο School of Economics του Παρισιού, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο «Reuters».
«Η τρέχουσα ανάλυση των δευτερογενών επιδράσεων των αρνητικών επιτοκίων υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τις ενδείξεις που έχουμε δώσει», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης