Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η E.E. πρέπει να βρει τρόπους να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία

tags :
Schaeuble: Η E.E. πρέπει να βρει τρόπους να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία
Στα θέματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής, η Ε.Ε. είναι πιο αποτελεσματική όταν τα κράτη μέλη της ενεργούν όλα μαζί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρει τρόπους να συνεργάζεται πιο στενά σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, η εξωτερική και η οικονομική πολιτική, χωρίς να περιμένει να υπάρξει αλλαγή στις ευρωπαϊκές συνθήκες, δήλωσε σήμερα (23/05) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Στις προετοιμασμένες παρατηρήσεις του ενόψει μιας ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέουβεν στο Βέλγιο, ο Schaeuble επεσήμανε ότι συμμερίζεται πολλές από τις απόψεις του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η Ε.Ε.
Ωστόσο, σημείωσε ότι ενδεχομένως δεν θα υπάρξει επαρκής λαϊκή υποστήριξη για τη θέσπιση αλλαγών στους κανονισμούς της Ε.Ε.
«Πρέπει να βρούμε άλλες, ρεαλιστικές λύσεις», δήλωσε ο Schaeuble.
«Εάν... δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής της συνθήκης, θα πρέπει να το κάνουμε μόνο μέσω διακυβερνητικών συμφωνιών ή ενισχυμένης συνεργασίας, είτε θέλετε να το ονομάσετε μεταβλητή γεωμετρία, Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, είτε συμμαχίες των προθύμων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Όπως πρόσθεσε, στα θέματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής, η Ε.Ε. είναι πιο αποτελεσματική όταν τα κράτη μέλη της ενεργούν όλα μαζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης