Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google προσθέτει το YouTube σε σουίτα εργαλείων διαφημίσεων που παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές αγορές

tags :
Η Google προσθέτει το YouTube σε σουίτα εργαλείων διαφημίσεων που παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές αγορές
Η εταιρεία εισάγει την Google Attribution ένα εργαλείο για τους εμπόρους, όπου μπορούν να παρακολουθούν τους αγοραστές καθώς περιηγούνται μεταξύ των συσκευών και των εφαρμογών της Google
Η Google προσφέρει στους διαφημιζόμενους ένα νέο τρόπο καταμέτρησης των ηλεκτρονικών αγορών, συνδυάζοντας τις τις offline αγορές των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας YouTube, σαν χαρακτηριστικό που παρακολουθεί τις επισκέψεις των καταστημάτων λιανικής πώλησης.
Η εταιρεία Alphabet ανακοίνωσε τις κινήσεις αυτές για να προβάλει το προβάδισμα που έχει στις ψηφιακές διαφημίσεις την Τρίτη (23 Μαιου 2017) στο ετήσιο συνέδριο marketing στο Σαν Φρανσίσκο.
Αυτή τη χρονιά (2017), η Google συνεχίζει να κατηγοριοποιεί τα κανάλια της χωριστά για τους διαφημιζόμενους.
Η εταιρεία εισάγει την Google Attribution ένα εργαλείο για τους εμπόρους, όπου μπορούν να παρακολουθούν τους αγοραστές καθώς περιηγούνται μεταξύ των συσκευών και των εφαρμογών της Google, όπως η αναζήτηση, οι ιστότοποι και τα βίντεο.
"Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση και αγοράζουν ένα προϊόν", δήλωσε ο Sridhar Ramaswamy, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google για τις διαφημίσεις.
Αντ 'αυτού, μπορούν να το ψάξουν στην αναζήτηση, να παρακολουθήσουν ένα βίντεο αργότερα και στη συνέχεια να μπουν σε ένα κατάστημα.
Το νέο εργαλείο της Google έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους έμπορους να εντοπίζουν ευκολότερα τους καταναλωτές που ψωνίζουν με αυτό τον τρόπο, μειώνοντας τον χρόνο και τους μεσάζοντες στην ψηφιακή παρακολούθηση διαφημίσεων.
Επιπλέον, η Google ενημέρωσε τις επισκέψεις καταστημάτων, ένα εργαλείο που εισήγαγε το 2014, το οποίο μετρά τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν διαφημίσεις στο διαδίκτυο.
Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει μετρήσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια επισκέψεις παγκοσμίως και σημείωσε ότι οι χρήστες που κάνουν κλικ σε διαφημίσεις αναζήτησης είναι 25% πιθανότερο να αγοράσουν κάτι σε κανονικό μαγαζί.
Για να ενισχύσει το προϊόν, η Google θα ξεκινήσει την παρακολούθηση του YouTube, επιτρέποντας στους εμπόρους να μετρήσουν εάν οι διαφημίσεις στο YouTube τους οδηγούν σε επισκέψεις λιανικής πώλησης.
"Είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε προϊόντα που αξιοποιούν τη συνολική εμπειρία της Google", δήλωσε ο Ramaswamy.
Στο παρελθόν, η Google δεν συνέλλεγε πάντα τις πληροφορίες της με τον τρόπο αυτό.
Αυτό ξεκίνησε πέρυσι, με μια κίνηση που επιτρέπει να παρακολουθούνται οι κινήσεις όσων έχουν λογαριασμούς Google στις διαφημίσεις, μια κίνηση όπως ανέφερε ο Ramaswamy που έγινε κατόπιν απαίτησης των διαφημιζόμενων.
Ο συγχρονισμός των ψηφιακών διαφημίσεων σε συνδυασμό με τις αγορές εντός καταστημάτων θα κάλυπτε ένα πολύ μεγάλο μέρος διαφημιζόμενων.
Θα βοηθούσε επίσης την Google να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την Facebook, η οποία προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά μέτρησης και έχει αυτό που δεν διαθέτει η Google: ένα κοινωνικό δίκτυο.
Η Google αναμένεται να έχει περίπου 73,8 δισ. δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις φέτος ή το ένα τρίτο των συνολικών διαφημιστικών δαπανών, σύμφωνα με το eMarketer.
Το μερίδιο της Facebook, το οποίο αναμένεται να φτάσει πάνω από 16% φέτος, αυξάνεται ταχύτερα.
Τα νέα εργαλεία της Google προορίζονται επίσης να κρατήσουν τα έσοδα διαφημίσεων μακριά από άλλους, όπως η Amazon και η Pinterest.
Τα συνολικά κλικ σε διαφημίσεις Google αυξήθηκαν σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά το ποσοστό που λαμβάνει η εταιρεία από το καθένα συνεχίζει να κυμαίνεται λόγω των χαμηλότερων ποσοστών στις κινητές συσκευές .
Η εταιρεία ανέφερε καθαρές πωλήσεις ύψους 20,1 δισ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο, καλύπτοντας τις εκτιμήσεις του πρώτου τριμήνου για πρώτη φορά από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης