Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με νέα κέρδη έκλεισε η Wall Street, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση

tags :
Με νέα κέρδη έκλεισε η Wall Street, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση
Με κέρδη 0,22%, ο δείκτης S&P 500 «έσβησε» σχεδόν το σύνολο των απωλειών που είχε καταγράψει την προηγούμενη Τετάρτη
Υψηλότερα έκλεισε και σήμερα (23/05), για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, η Wall Street, καθώς επανήλθε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στον Donald Trump, ενώ ορισμένα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά.
Ο ΡΜΙ μεταποίησης των ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάιο στο χαμηλό 8 μηνών των 52,8 μονάδων, από 52,8 τον προηγούμενο μήνα, έναντι των εκτιμήσεων για άνοδό του στις 53 μονάδες, λόγω των άτονων εξαγωγικών πωλήσεων.
Ωστόσο, ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών ανήλθε στο υψηλό 4 μηνών των 54 μονάδων, έναντι των 53,1 του Απριλίου, ωθώντας υψηλότερα τον σύνθετο ΡΜΙ, στις 53,9 μονάδες, από 53,2 τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, καθώς ο Trump βρίσκεται σε ταξίδι στην Ευρώπη, οι επενδυτές εμφανίστηκαν ανακουφισμένοι που ο πρώτος προϋπολογισμός του αμερικανού προέδρου ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνος με τις προσδοκίες.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κατέγραψε κέρδη 0,21% και έκλεισε στις 20.937,91 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε κατά 0,22% υψηλότερα, στις 2399,25 μονάδες, καταφέρνοντας να «σβήσει» σχεδόν το σύνολο των απωλειών που είχε καταγράψει την προηγούμενη Τετάρτη, στο μεγαλύτερο sell-off του έτους στην αμερικανική αγορά, που είχαν πυροδοτήσει οι ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της προεδρίας του Trump.
Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε επίσης σε θετικό έδαφος, έχοντας ενισχυθεί κατά 0,08%, στις 6.138,71 μονάδες.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον δείκτη Dow Jones Industrial Average:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον δείκτη S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον δείκτη Nasdaq:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης