Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nokia και Apple: Πώς μια δικαστική διαμάχη κατέληξε σε τεχνολογικό deal, εκπλήσσοντας τους επενδυτές

tags :
Nokia και Apple: Πώς μια δικαστική διαμάχη κατέληξε σε τεχνολογικό deal, εκπλήσσοντας τους επενδυτές

Η Nokia θα παρέχει δικτυακές υποδομές στην Apple, και η τελευταία θα ενισχύσει τις λιανικές πωλήσεις της πρώτης σε προϊόντα υγείας
Το ενδεχόμενο να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους εξετάζουν Apple και Nokia, έχοντας δώσει τέλος στις δικαστικές διαμάχες τους για το copyright προϊόντων και υπηρεσιών.
Η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας ενισχύσθηκε κατά 7% μετά την νακοίνωση ότι η Apple μπορεί, μάλιστα, να αγοράσει περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες της.
Δικαστικές διαμάχες όπως αυτή συχνά "κλονίζουν" τον τεχνολογικό κλάδο, και μπορούν να κρατήσουν για χρόνια.
Ευτυχώς, η συγκεκριμένη κόντρα κράτησε λίγο, γεγονός που εξέπληξε θετικά τους αναλυτές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Apple υπέβαλλε μήνυση κατά διαφόρων εταιρειών για αντιμονοπωλιακές τακτικές, που λειτουργούσαν υπέρ της Nokia, ενώ η φινλανδική εταιρεία είχε απαντήσει ευθέως με δική μήνυση κατά της Apple.
H Apple υποστήριζε ότι είχε τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί κάποιες από τις πατέντες της Nokia, ενώ η Nokia είχε μεταφέρει τα δικαιώματα και τις πατέντες σε τρίτους, ώστε να τα εκμεταλλευτεί περαιτέρω. Ο ίδιος ο Tim Cook χαρακτήρισε αυτήν την τακτική "αντιανταγωνιστική και καταχρηστική", ενώ η Nokia υποστήριζε ότι η Apple ακόμα χρωστούσε χρήματα για την χρήση της πατέντας σε προϊόντα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης