Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Θα σταθούμε στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων μας για να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας

Macron: Θα σταθούμε στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων μας για να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας
Συλλυπητήρια για την τραγωδία στο Μάντσεστερ από το Γάλλο Πρόεδρο
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron σήμερα από την πρεσβεία της Βρετανίας στο Παρίσι την πρόθεσή του «να ενισχύσει την ευρωπαϊκή συνεργασία» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ και ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Άμυνας.
«Εκτός από συλλυπητήρια,  εκφράζουμε αυτό το αίσθημα αλληλεγγύης και την πλήρη υποστήριξή μας.
Εκφράζουμε επίσης τη βούλησή μας να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία όσον αφορά τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων.
Ο Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι αύριο θα συνεδριάσει και πάλι το Συμβούλιο Άμυνας.
Είχε συγκληθεί για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο στόχος είναι να προχωρήσει η συγκρότηση μιας «επιχειρησιακής ομάδας» για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στο Μάντσεστερ.
Επίσης, όπως είπε ο Emmanuel Macron, θα ασχοληθεί με τον συντονισμό των υπηρεσιών πληροφοριών και την ενίσχυση των μέσων που ήδη χρησιμοποιούνται για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.
«Θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό όλων των Ευρωπαίων εταίρων μας για να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας παντού στην ήπειρό μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «έχουν ήδη γίνει πολλά πράγματα» και χαιρετίζοντας «την υποδειγματική συνεργασία».
Υπογράμμισε όμως ότι θέλει να συνεχίσει «την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας εμπράκτως».
«Οι τρομοκράτες εχθροί μας χτύπησαν και πάλι. Τη νεολαία μας, έναν χώρο γιορτής, μια πόλη με καρδιά, μια γενναία χώρα. Απέναντί τους στεκόμαστε ενωμένοι, πιο αλληλέγγυοι και αποφασιστικοί από ποτέ», έγραψε ο Emmanuel Macron στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης