Τελευταία Νέα
Διεθνή

FactSet: Οι επενδυτές ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ευρωζώνη - Τα δύσκολα πέρασαν

tags :
FactSet: Οι επενδυτές ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ευρωζώνη - Τα δύσκολα πέρασαν
Οι μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία τελείωσαν, κι η οικονομική ανάκαμψη ξεπερνάει σταδιακά τις προσδοκίες, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του FactSet
Δείγματα ανάκαμψης εμφανίζει η ευρωζώνη, αφού σειρά παραγόντων που ασκούσαν πιέσεις στην νομισματική ένωση έχουν πάψει να συντρέχουν. Οι μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία τελείωσαν, κι η οικονομική ανάκαμψη ξεπερνάει σταδιακά τις προσδοκίες, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του FactSet.
Ωστόσο, εξαιτίας της ανισομέρειας μεταξύ των χωρών-μελών, υπάρχουν ακόμη θύλακες ρίσκου και αβεβαιότητας, εξηγούν στους επενδυτές.
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης ενισχύθηκε, θυμίζουν, κατά 0,5% το α΄ τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ενώ σε ετήσια βάση η οικονομία επιταχύνθηκε κατά 1,6%.
Το εμπορικό πλεόνασμα τον Μάρτιο ήταν το υψηλότερο στην ιστορία της νομισματικής ένωσης, ενώ εξίσου ισχυρές ήταν οι εισαγωγές και εξαγωγές.
Κατά τους αναλυτές του FactSet και η αγορά εργασίας ενισχύεται, παρ' όλο που το ποσοστό της ανεργία παραμένει πάνω από 2% πιο υψηλό από όσο ήταν πριν την κρίση.
Με βάση αυτά, και άλλα θετικά, μακροοικονομικά στοιχεία "βλέπουμε μια διαρκώς ανανεούμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη", τονίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης