Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kahrs (SPD): Ο Schaeuble κάνει ζαβολιές στο θέμα της Ελλάδας – Είναι ανειλικρινής

Kahrs (SPD): Ο Schaeuble κάνει ζαβολιές στο θέμα της Ελλάδας – Είναι ανειλικρινής
Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις θυσίες των Ελλήνων υποστηρίζει και η γ.γ. του SPD
Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup εξαπολύουν στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο εκπρόσωπος του SPD, Johannes Kahrs μιλώντας στη γερμανική κυβέρνηση «Passauer Neue Presse» κατηγόρησε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ για ζαβολιές.
«Ο Schaeuble κάνει ζαβολιές και χρησιμοποιεί τεχνάσματα στο θέμα της Ελλάδας.
Κατέστησε αναγκαία τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά τώρα αρνείται την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ζητά το Ταμείο.
Είναι ανειλικρινής» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του SPD ενώ και η γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών, Katarina Barley ήταν ιδιαίτερα επικριτική.
«Είναι καιρός οι πιστωτές της Ελλάδας να τηρήσουν εποικοδομητική στάση και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.
Οι Έλληνες υφίστανται εδώ και χρόνια περικοπές όπως λ.χ. στις συντάξεις τους. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε» είπε η γ.γ. των Σοσιαλδημοκρατών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Passauer Neue Presse, επικριτικός υπήρξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Πρασίνων, Anton Hofreiter, ο οποίος κατηγόρησε τον Schaeuble ότι με το πείσμα και την άρνηση του να γίνουν ουσιαστικές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους δημιουργεί μια νέα αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης