Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Στρατιώτες στους δρόμους υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος

tags :
Μ. Βρετανία: Στρατιώτες στους δρόμους υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος
Στον ύψιστο βαθμό συναγερμού έχει τεθεί η Μ.Βρετανία μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ
Στον ύψιστο βαθμό συναγερμού έχει τεθεί η Μεγάλη Βρετανία ύστερα από το τρομοκρατικό «χτύπημα» στο Μάντσεστερ την περασμένη Δευτέρα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 59 άτομα.
Η βρετανική κυβέρνηση φοβάται νέα τρομοκρατική επίθεση και μάλιστα άμεσα και για αυτό το λόγο αναβάθμισε το επίπεδο ασφάλειας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», το οποίο θεωρείται και το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στη σχετική κλίμακα της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό και για καλύτερη προστασία των πολιτών, στρατιώτες θα αναπτυχθούν σήμερα στους δρόμους των πόλεων της Μ.Βρετανίας πραγματοποιώντας περιπόλους.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.
Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση» είπε σε τηλεοπτικό της μήνυμα η πρωθυπουργός Theresa May, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.
Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Μ.Βρετανίας, όπου το επίπεδο συναγερμού διαμορφώνεται σε αυτό το επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης