Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βελτιώνεται το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο 2017 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Βελτιώνεται το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο 2017 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος, στις 10,2 μονάδες
Σε ρυθμούς βελτίωσης αναμένεται να βρεθεί το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου GfK, με τον σχετικό δείκτη να κινείται ανοδικά σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Ινστιτούτου αναμένεται να αυξηθεί στις 10,4 μονάδες, έναντι 10,2 μονάδων τον Μάιο, την ίδια στιγμοί που οι οικονομολόγοι ανέμεναν να μείνει σταθερός.
Το GfK χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες για τον τρέχον μήνα προκειμένου να διαμορφώσει τις εκτιμήσεις για τον επόμενο.
Αναλτικότερα, ο πρώτος υποδείκτης που αφορά τις οικονομικές προσδοκίες βρέθηκε σε υψηλά τριών ετών, και συγκεκριμένα στις 34,8 μονάδες, έναντι 30,5 μονάδων τον Απρίλιο, με την εγχώρια οικονομία να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης παρά τους παγκόσμιους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους.
Ο δεύτερος υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες εισοδήματος διαμορφώθηκε στις 58,5 μονάδες, έναντι 57,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο τρίτος υποδείκτης που αφορά την τάση της αγοράς υποχώρησε στις 55,7 μονάδες, έναντι 60,2 μονάδων τον Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το GfK, ενώ η πραγματική ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά περίπου +1,5%, οι δυνητικοί οικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να προξενήσουν ανησυχίες για την απασχόληση μεταξύ των εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης