Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Ευρώπη αναρωτιέται ποια πτυχή του Trump θα δουν αυτή την εβδομάδα

CNBC: Η Ευρώπη αναρωτιέται ποια πτυχή του Trump θα δουν αυτή την εβδομάδα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στη Ρώμη όπου θα έχει επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους της ευρωζώνης
Αν και ο Donald Trump έχει ήδη επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, αλλά οι υψηλού επιπέδου συναντήσεις δεν έχουν ακόμα γίνει στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί τη Ρώμη την Τρίτη (30/5/2017), ενώ θα συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο, κορυφαίους αξιωματούχους της ευρωζώνης, ηγέτες χωρών μελών του ΝΑΤΟ και τους ηγέτες του G7.
Για το Trump, οι συναντήσεις προσφέρουν μια ευκαιρία για να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του: να πιέσει τους Ευρωπαίους συμμάχους να δαπανήσουν περισσότερα για την άμυνα και να επιτύχει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια κατά της Βόρειας Κορέας, μεταξύ άλλων θεμάτων.
Από την ευρωπαϊκή πλευρά, οι συναντήσεις είναι μια ευκαιρία να μετρήσουν την πίστη του Trump -ή όχι- στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι οι θεσμοί όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που αποτέλεσαν τη βάση της συνεργασίας των ΗΠΑ - Ευρώπης εδώ και δεκαετίες.
«Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ρωτήσουν ''Θα εμφανιστεί ο πραγματικός Trump;
Η Αμερική υπό την ηγεσία σου θα παραμείνει ο ισχυρός σύμμαχος που έχει υπάρξει από το Περλ Χάρμπορ;''», δήλωσε ο Charles Kupchan, ανώτερος συνεργάτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και πρώην υπάλληλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στις διοικήσεις του Obama και του Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης