Τελευταία Νέα
Διεθνή

H 25λεπτη αμήχανη συνάντηση στο Βατικανό του πάπα Φραγκίσκου με τον Trump

H 25λεπτη αμήχανη συνάντηση στο Βατικανό του πάπα Φραγκίσκου με τον Trump
Αμήχανο το κλίμα στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πάπα Φραγκίσκο
Συνάντηση 25 λεπτών με τον πάπα Φραγκίσκο είχε σήμερα (27/5/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στο Βατικανό, ενώ έχουν προηγηθεί ιδιαίτερα σκληρά σχόλια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.
Τον Trump υποδέχθηκε στην αυλή του Βατικανού ο αρχιεπίσκοπος Georg Gänswein.
Ο Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν αμήχανος καθώς εισήλθε στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του πάπα, συνοδεία του Gänswein και άλλων αξιωματούχων.
Μαζί με τον Trump ήταν η σύζυγός του Melania, η κόρη του Ivanka, ο σύζυγός της Jared Kushner, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson.
Ο πάπας δεν χαμογέλασε όταν χαιρέτησε τον Trump έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είπε μόνο: «Είναι μεγάλη τιμή».
Οι δύο άνδρες πόζαραν για φωτογραφίες, με τον πάπα να παραμένει σοβαρός την ώρα που ο Trump χαμογελούσε στους δημοσιογράφους.

Οι σκληρές δηλώσεις

Η ατμόσφαιρα έμοιαζε αμήχανη και ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν πάπας και Trump έχουν ανταλλάξει σκληρές δηλώσεις.
Ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει το 2016 ότι ένας άνθρωπος που σκέφτεται να χτίσει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός», αναφερόμενος στη πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Ο Trump απάντησε ότι είναι «αισχρό» ο πάπας που εκπροσωπεί όλους τους καθολικούς να αμφισβητεί την πίστη του.
«Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το απόλυτο τρόπαιο του Ισλαμικού Κράτους, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είναι πρόεδρος ο Donald Trump», είχε επισημάνει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης