Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα συνεχιστεί, αλλά η διάρκεια επέκτασης παραμένει ασαφής

Ιράν: Η συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα συνεχιστεί, αλλά η διάρκεια επέκτασης παραμένει ασαφής
Ο ιρανός υπουργός πετρελαίου, Bijan Namdar Zangeneh, τόνισε ότι η παραγωγή της χώρας δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τα τρέχοντα επίπεδα
Περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διαφαινόμενη επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο παρείχε σήμερα (24/5) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zangeneh, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η εν λόγω επέκταση θα υλοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Zangeneh στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, η επέκταση της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου θα επεκταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν η επέκταση θα είναι τρίμηνη, εξάμηνη ή εννιάμηνη.
«Το Ιράν δεν έχει κανέναν πρόβλημα ο ΟΠΕΚ να συνεχίσει τη συμφωνία», ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση του ιρανού υπουργού, καθιστώντας σαφές ότι η Τεχεράνη στηρίζει την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να ενισχύσει τις ενεργειακές τιμές.
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η παραγωγή της χώρας δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς προτεραιότητά της αποτελεί η ανάκτηση του μεριδίου της στην ενεργειακή αγορά μετά την άρση των κυρώσεων από τη Δύση.
Μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία των χωρών του ΟΠΕΚ τίθεται υπέρ της εννιάμηνης επέκτασης της συμφωνίας, με το Ιράν και το Ιράκ να αποτελούν δύο από τις ελάχιστες περιπτώσεις που αντιτάσονται του εν λόγω σεναρίου, καθεμία για τους δικούς της λόγους.
Παρά το γεγονός ότι η επίτευξη συμφωνίας κατά την αυριανή (25/5) συνάντηση στη Βιέννη θεωρείται βέβαιη, δεν αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση στις περικοπές, τουλάχιστον κατά τους πρώτους μήνες του δευτέρου εξαμήνου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης