Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς 9μηνη παράταση στη μείωση παραγωγής πετρελαίου οδεύει ο ΟΠΕΚ

Προς 9μηνη παράταση στη μείωση παραγωγής πετρελαίου οδεύει ο ΟΠΕΚ
Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συνεδριάσουν αύριο (25/5/2017)
Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά επιπλέον εννέα μήνες.
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν ήδη συμφωνήσει στην επέκταση των μειώσεων και πλέον εκτιμάται ότι στην αυριανή (25/5/2017) συνεδρίαση του ΟΠΕΚ απλά θα επικυρωθεί η συμφωνία.
Η Σαουδική Αραβία τάσσεται υπέρ της παράτασης των μειώσεων στην παραγωγή κατά εννέα μήνες αντί για έξι όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, καθώς θέλει να αποκατασταθεί γρηγορότερα η ισορροπία στην αγορά και να αποτραπεί η υποχώρηση των τιμών του αργού και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.
Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Khalid A. Al-Falih εξασφάλισε τη στήριξη του Ιράκ –του δεύτερου μεγαλύτερου και ταχύτερα αναπτυσσόμενου παραγωγού του ΟΠΕΚ- για μια παράταση εννέα μηνών και δήλωσε ότι δεν αναμένει αντιρρήσεις από κάποια άλλη χώρα.
Εν τω μεταξύ, σήμερα (24/5/2017), ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε ότι υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ κατά εννέα μήνες, ενώ σε παρόμοια δήλωσε προχώρησε και ο υπουργός Ενέργειας του Κουβέιτ.
Στον αντίποδα, όμως, ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου στα ίδια, όμως, επίπεδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποθέματα του πετρελαίου θα σημειώσουν μεγάλη μείωση στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης