Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom Neft: Εκτοξεύθηκαν κατά +49% τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,10 δισ. δολ.

tags :
Gazprom Neft: Εκτοξεύθηκαν κατά +49% τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,10 δισ. δολ.
Τα έσοδα της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +28%, στα 8,3 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδος σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Neft για το πρώτο τρίμηνο του 2017, λόγω της υψηλής παραγωγής, καθώς και της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Gazprom εκτοξεύθηκαν κατά +49%, στα 62 δισ. ρούβλια (1,10 δισ. δολ.), έναντι 41,54 δισ. ρουβλιών το αντίστοχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις ισχυρές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και την αποτελεσματική διαχείρηση να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Παράλληλα, τα έσοδα της ρωσικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +28%, στα 468,6 δισ. ρούβλια (8,3 δισ. δολ.), έναντι 366 δισ. ρουβλιών το πρώτο τρίμηνο του 2016, όταν και η οικονομία της χώρας βρισκόταν ακόμα σε περίοδο ύφεσης.
Η συνολική παραγωγήγ υδρογονανθράκων ενισχύθηκε κατά +4,8% σε ετήσια βάση, στους 21,95 εκατ. τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, λόγω αυξημένης παραγωγής στις περιοχές Νοβοπορτόφσκογιε, Πριραζλόμνογιε, Μεσογιάκχα, καθώς και στα πεδία του Ιράκ.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ανταγωνιστική αγορά πετρελαϊκών προϊόντων, η Gazprom αύξησε τις λιανικές πωλήσεις της κατά +6,8%, πωλώντας πάνω από 2,5 εκατ. τόνους προΙόντων μέσω του δικτύου πρατηρίων καυσίμων της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης