Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jazbec: Η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει τα μέτρα έως ότου η αύξηση του πληθωρισμού να είναι βιώσιμη

tags :
Jazbec: Η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει τα μέτρα έως ότου η αύξηση του πληθωρισμού να είναι βιώσιμη
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει ανακάμψει ο πληθωρισμός», δηλώνει ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας
Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) έχει καταφέρει να αναζωογονήσει τον πληθωρισμό, οπότε θα πρέπει να διατηρήσει το πακέτο μέτρων έως ότου ο πληθωρισμός να είναι αυτοσυντηρούμενος γύρω από τον στόχο του, δήλωσε σήμερα (24/05) ο Bostjan Jazbec, υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ.
Με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, η ΕΚΤ δέχεται πιέσεις από τα συντηρητικά μέλη της Ευρωζώνης να αποσύρουν τα έκτακτα μέτρα, αλλά οι υπόλοιποι έχουν αντισταθεί μέχρι στιγμής, υποστηρίζοντας ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός παραμένει πολύ ασθενής, οπότε μια άρση των μέτρων θα μπορούσε τώρα να υπονομεύσει τις προσπάθειές τους.
«Είμαστε σε καλή θέση, αλλά είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας, έτσι εμείς στην ΕΚΤ επιμένουμε στην πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2017», δήλωσε ο Jazbec, ο οποίος είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας, στο «Reuters».
«Μέχρις ότου να έχουμε επαρκείς αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός είναι βιώσιμος… πιστεύω ότι εμείς στην ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσουμε τη δέσμη μέτρων που έφερε την ευρωπαϊκή οικονομία στις παρούσες συνθήκες», πρόσθεσε.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέες οικονομικές προβλέψεις που θα γίνουν κατά τη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου θα επηρεάσουν οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον θα συνεχιστεί η αγορά ομολόγων μέχρι το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης