Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Η κερδοφορία των τραπεζών στις ΗΠΑ θα αυξηθεί, παρά το στάσιμο οικονομικό περιβάλλον

tags :
Moody’s: Η κερδοφορία των τραπεζών στις ΗΠΑ θα αυξηθεί, παρά το στάσιμο οικονομικό περιβάλλον
Τα νούμερα στα assets παραμένουν σταθερά, συνεχίζοντας μια εξαετή θετική τάση, οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη σε περαιτέρω βελτίωση
Το outlook των τραπεζών στις ΗΠΑ παραμένει σταθερό, καθώς οι τάσεις στην οικονομία ευνοούν την κερδοφορία για τους επόμενους 12-18 μήνες, αναφέρει σε έκθεση της η Moody’s. 
Η περαιτέρω σταδιακή βραχυπρόθεσμη αύξηση των επιτοκίων από την Fed των ΗΠΑ και η σταθερή ή η αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων θα διατηρήσει το καθαρό περιθώριο πάνω από τις προοπτικές 12-18 μηνών.»
Ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον ευνοεί το λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες των ΗΠΑ.
Οι προβλέψεις της Moody δίνουν αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,4% το 2017 και 2,5% το 2018,που θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας κατά την περίοδο του outlook.
Τα νούμερα στα assets παραμένουν σταθερά, συνεχίζοντας μια εξαετή θετική τάση, οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη σε περαιτέρω βελτίωση.
Οι προπορευόμενοι δείκτες της πιστοληπτικής ικανότητας των καταναλωτών είναι σταθερή, αλλά κάποια σημάδια αδυναμίας στον εμπορικό τομέα προέκυψαν πριν από μερικά χρόνια.
Μια άνοδος στην εμπορική και βιομηχανική (C & I) καθυστερήσεων δανείων λόγω των δανείων που σχετίζονται με την ενέργεια το 2016 έχει κάπως μετριαστεί και οι τράπεζες έχουν λάβει κατάλληλες διατάξεις για την ενέργεια για να απορροφήσει τις σχετικές πιθανές απώλειες για τον τομέα αυτό.
«Ο κλάδος λιανικής είναι σήμερα ο πιο αδύναμος βιομηχανίας όπως μετράται σε βάση ετήσια.
Οι τράπεζες έχουν έκθεση στο λιανικό εμπόριο στους C & I, εμπορικά ακίνητα (CRE) και στην επένδυση ακινήτων (REIT).
Η Moody’s λέει ότι η χρηματοδότηση για αγορά αυτοκινήτου είναι ένας τομέας ανησυχίας.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δανείων αυτοκινήτων με αρνητικά ίδια κεφάλαια για ένα νέο αυτοκίνητο είναι σε υψηλό όλων των εποχών και ως εκ τούτου οδηγεί σε αύξηση των δυνητικών ζημιών για τους δανειστές.
Πάντως, η έκθεση των τραπεζών στο δανεισμό στον τομέα δανεισμού αυτοκινήτων είναι μέτρια και κυμαίνεται από περίπου 5% έως 36% των χορηγήσεων για τις πιο εκτεθειμένες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης