Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Συνεχίζεται η απορρύθμιση των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τα εμπόδια παραμένουν

tags :
Fitch: Συνεχίζεται η απορρύθμιση των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τα εμπόδια παραμένουν
Με τη μορφή πολλαπλών μικρότερων νομοσχεδίων που στοχεύουν στην ανακούφιση για συγκεκριμένα τμήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα
Η δυναμική για την απορύθμιση των τραπεζών των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά είναι πιο πιθανό ότι θα πάρει τη μορφή πολλαπλών μικρότερων νομοσχεδίων που στοχεύουν στην ανακούφιση για συγκεκριμένα τμήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, και όχι ενός ενιαίου συγκεντρωτικού νομοσχεδίου, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ο νόμος περί χρηματοοικονομικής επιλογής (FCA) παραμένει το σημείο αναφοράς για την πλήρη ατζέντα απορρύθμισης, δεδομένης μια επικείμενης ψηφοφορίας της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με μια αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η ενημερωμένη έκδοση (FCA 2.0) συμβαδίζει κυρίως με το αρχικό νομοσχέδιο από το 2016 και εξακολουθεί να ζητεί την πλήρη κατάργηση του κανόνα Volcker, της Αρμόδιας Υπηρεσίας Εκκαθάρισης (OLA) και του Κώδικα Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εργασίας (DOL).
Η ευρεία και βαθιά ρύθμιση θεωρείται γενικά από τη Fitch ότι έχει μια πιθανή αρνητική επίδραση από την άποψη του τραπεζικού πιστωτικού κινδύνου.
Ωστόσο, η τελική μορφή της ρυθμιστικής αλλαγής και η εφαρμογή της από τις μεμονωμένες τράπεζες θα καθορίσουν τις συνέπειες των αξιολογήσεων.
Μια κατάργηση του Volcker είναι απίθανο να οδηγήσει στην επιστροφή των τραπεζών σε ιδιόκτητες συναλλαγές πλήρους κλίμακας, αλλά θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αξιολόγησή τους, ανάλογα με την ανταπόκριση των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης