Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τράπεζα του Καναδά διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα από τον Ιούλιο του 2015

tags :
Η Τράπεζα του Καναδά διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα από τον Ιούλιο του 2015
Οι οικονομολόγοι περίμεναν την κεντρική τράπεζα να ασκήσει μια πιο προσεκτική πολιτική, εν μέσω των κινδύνων από τις αλλαγές στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ
Η Τράπεζα του Καναδά άφησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στο 0, 50%, μετά την οικονομική ανάπτυξη του πρώτου 3μηνου του 2017.
Η κεντρική τράπεζα παρόλα αυτά αναμένει κάποια υποχώρηση κατά το δεύτερο 3μηνο.
Στη δήλωση αναφέρεται πως παρά την αβεβαιότητα στην εμπορική πολιτική της Ουάσιγκτον, ο πληθωρισμός και η αύξηση μισθών ανέβηκαν, βοηθώντας την οικονομία.
Οι οικονομολόγοι περίμεναν την κεντρική τράπεζα να ασκήσει μια πιο προσεκτική πολιτική, εν μέσω των κινδύνων από τις αλλαγές στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ.
Περίπου τα τρία τέταρτα των καναδικών εξαγωγών, ή το ισοδύναμο του 20% της συνολικής οικονομικής παραγωγής της χώρας, έχουν προορισμό τις ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή έρχεται λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για την οικονομία του Καναδά που βάσει των ενδείξεων δείχνει πως οδηγείται προς περαιτέρω ανάπτυξη.
Η απόφαση να παραμείνει το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο, αναμενόταν στις τάξεις των 11 βασικών διαπραγματευτών των καναδικών κρατικών τίτλων.
Το επιτόκιο της Τράπεζας του Καναδά βρίσκεται στο 0,50% από τον Ιούλιο του 2015.
«Η προσαρμογή της καναδικής οικονομίας στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, συμπεριλαμβανομένων των δεικτών των επιχειρηματικών επενδύσεων», δήλωσε η τράπεζα στην ανακοίνωση της.
«Η παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων της Τράπεζας είχε προβλέψει την πολύ ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο που θα ακολουθηθεί από κάποια επιβράδυνση κατά το δεύτερο τρίμηνο.»
Τα δεδομένα των ισχυρών της μεταποίησης, της λιανικής χονδρικής πώλησης έδωσαν αφορμή σε κάποιους οικονομολόγους να προβλέψουν ανάπτυξη το πρώτο 3μηνο κοντά στο 5%, πιο πάνω από τις προβλέψεις της Τράπεζας του Καναδά για ανάπτυξη 3,8%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης