Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Temer στην Μπραζίλια

tags :
Βραζιλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Temer στην Μπραζίλια
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Βραζιλίας, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα (24/05) στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Michel Temer, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Το πρωί, οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν φτάσει στην Μπραζίλια περίπου 200 λεωφορεία που μετέφεραν 5.000 ανθρώπους.
Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη διαδήλωση θα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι, όμως ο τελικός αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε μάρτυρα, ο οποίος έχει στην κατοχή του ηχογραφημένες συνομιλίες για τις συναλλαγές με τον πολιτικό Eduardo Cunha, ο οποίος έχει φυλακιστεί για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.
Ο Temer αρνείται να παραιτηθεί, ενώ έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία του μέχρι τα τέλη του 2018 χωρίς να εγκαταλείψει τη νομοθετική του ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει μια φιλόδοξη αναθεώρηση των κανονισμών εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης