Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις λόγοι που οι επενδυτές πρέπει να ανησυχούν για το bitcoin - Οι φούσκες πάντα σκάνε στο τέλος...

tags :
Οι τρεις λόγοι που οι επενδυτές πρέπει να ανησυχούν για το bitcoin - Οι φούσκες πάντα σκάνε στο τέλος...
Σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε σήμερα (24/05) το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, ξεπερνώντας τα 2.400 δολάρια, καθώς η ζήτηση για crypto-assets αυξήθηκε, με τη δημιουργία νέων μαρκών για την άντληση κεφαλαίων για start-ups, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain
Μπορεί τα bitcoins να είναι σχετικά καινούργια, ωστόσο η δραστηριότητά τους είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί, τονίζει σε νέα ανάλυσή του το Μarketwatch, επισημαίνοντας ότι το κρυπτονόμισμα αρχίζει να μοιάζει με "φούσκα".
"Αυτό θα πρέπει να κάνει τους επενδυτές να ανησυχήσουν. Γιατί; Γιατί μας αποδεικνύει ότι οι χρηματοοικονομικές τρέλες επέστρεψαν. Γιατί θα οδηγήσει σε υπερεπενδύσεις, λόγω της αυξανόμενης τιμής του, και σε ακραία κερδοσκοπία. Και γιατί τελικώς οι φούσκες πάντα σκάνε", αναφέρουν οι αναλυτές του Marketwatch, σταχυολογώντας έτσι τους τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να φοβάται κανείς τις εύκολες επενδύσεις στ bitcoins.
"Οι απώλειες των επενδυτών μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλες και οι επιπτώσεις να ξεδιπλωθούν σε διάφορες κατευθύνσεις", σημειώνουν.
Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι η τιμή του έχει κάνει άλμα 87%, μόνο τον τελευταίο μήνα. Και δεν φαίνεται να σταματάει εκεί...

Στο μεταξύ, σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε σήμερα (24/05) το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, ξεπερνώντας τα 2.400 δολάρια, καθώς η ζήτηση για crypto-assets αυξήθηκε, με τη δημιουργία νέων μαρκών για την άντληση κεφαλαίων για start-ups, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.
Το Blockchain, η βασική τεχνολογία πίσω από το bitcoin, είναι ένα λογιστικό βιβλίο που συντηρείται από ένα δίκτυο υπολογιστών που μπορεί να παρακολουθήσει την κίνηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου χωρίς να χρειάζεται μια κεντρική ρυθμιστική αρχή.
Το Bitcoin ανήλθε στο ρεκόρ των 2.409 δολ. στην πλατφόρμα BitStamp. 
Μέχρι στιγμής φέτος, η τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης