Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες αυξήσεις των επιτοκίων «πρoαναγγέλλουν» τα μέλη της Fed - Ομοφωνία στη μείωση του ισολογισμού

tags :
Νέες αυξήσεις των επιτοκίων «πρoαναγγέλλουν» τα μέλη της Fed - Ομοφωνία στη μείωση του ισολογισμού
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν στο 1,305% κατά 2,8 μονάδες βάσεις, ενώ των 10ετών υποχώρησαν κατά 1,4 μονάδες βάσης, στο 2,267%
Τα περισσότερα εκ των μελών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) τάσσονται υπέρ της περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, όπως απορρέει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαϊου 2017, οπότε και αποφασίστηκε τα επιτόκια να παραμείνουν στο εύρος 0,75% - 1%.
Όπως αναφέρεται, «σύντομα θα είναι απαραίτητη η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής».
«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι εάν οι οικονομικές επιδόσεις φτάσουν τις εκτιμήσεις, η επιτροπή να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάργηση κάποιων εργαλείων νομισματικής πολιτικής», αναφέρεται.
Τα μέλη αναμένουν να ξεπεραστούν τα σημάδια που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας για τις Η.Π.Α.
Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου 2017.
Επίσης, από τα πρακτικά γίνεται σαφές ότι τα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC) τάχθηκαν υπέρ ενός σχεδίου για τη μείωση του ισολογισμού ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων της Fed.
Η παραπάνω διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στο 2017.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει προγραμματίσει συνολικά τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, με την κύρια κατευθυντήρια γραμμή να είναι ο στόχος του 2% για τον ετήσιο πληθωρισμό, ο οποίος σχεδόν έχει επιτευχθεί, αλλά και η επίτευξη της πλήρους απασχόλησης για την αμερικανική οικονομία.
Αυτή τη στιγμή η ανεργία στις Η.Π.Α. βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό 10ετίων, στο 4,4%.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν στο 1,305% κατά 2,8 μονάδες βάσεις, ενώ των 10ετών υποχώρησαν κατά 1,4 μονάδες βάσης, στο 2,267%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης